Kennelliitto peruu norjalaisten koirien osallistumiskiellon Suomen koiratapahtumiin – viranomaisten mukaan koiria tappaneilla tautitapauksilla ei yhteyttä toisiinsa

Norjassa huolta aiheuttaneet koirien sairastumiset eivät ole levinneet Suomeen – koirien verinen ripulioireyhtymä on entuudestaan tunnettu Suomessakin, mutta Suomen tautitilanne ei ole 1:38
Video: MTV Uutiset kertoi aiemmin tässä kuussa, että veriripulitapauksia ei ole löydetty Suomesta.

Kennelliitto on kumonnut Norjan koirien osallistumiskiellon Suomen koiratapahtumiin. Liitto päätti asiasta sen jälkeen, kun sen norjalainen sisarjärjestö oli perunut suosituksensa, jonka mukaan Norjan koirat eivät voi osallistua koiratapahtumiin ulkomailla.

Osallistumiskiellon takana olivat koirilla Norjassa elo-syyskuussa havaitut veriripulitapaukset, joihin myös kuoli koiria. Useimmat tautiin sairastuneista eläimistä kuitenkin toipuivat saatuaan hoitoa.

Norjassa viranomaiset tiedottivat aiemmin tällä viikolla, että Norjan veriripulitapauksilla ei ole yhteyttä toisiinsa, joten koirien kuonokontakteja ei tarvitse enää välttää. Samoin Suomen Ruokavirasto perui suosituksensa siitä, että koiria ei tuotaisi Norjasta Suomeen eikä vietäisi Suomesta Norjaan.

Koirien veriripulia esiintyy eri puolilla maailmaa.

Lue myös:

    Uusimmat