Norjassa koiria tappava epidemia paisuu – vuonomaassa asuvien koirien osallistuminen koiratapahtumiin kielletty

Norjassa on liikkeellä koiria tappava epidemia, joka on sairastuttanut kymmeniä koiria. 

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo, että maan elintarvikeviranomaisen mukaan maassa on todettu 5–6 koiran sairastuneen tuntemattomaan tautiin viime yönä ja niistä kaksi on jo kuollut.

Elintarvikeviranomainen sanoo oireiden olevan samanlaisia kuin aiemmissa tapauksissa eli oksentelua ja veristä ripulia. Viranomaisen mukaan vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.

Perjantaina tiedossa oli 30–40 sairastunutta koiraa, ja kuolleita on yli 20. Suurin osa tapauksista on tullut esille Oslon alueella, mutta sairastuneita on ympäri maata.

Sairastumisten syitä on selvitetty esimerkiksi tautiin kuolleiden koirien ruumiinavauksilla. Niissä koirista on löydetty kahta eri bakteeria, joiden mahdollinen yhteys kuolemiin ei kuitenkaan ole varmaa. NRK:n haastattelema elintarvikeviranomainen uskoo, että vastauksia kysymyksiin voidaan saada noin viikon kuluessa.

Viikonlopun koiratapahtumia peruttu

Suomessa viitteitä vastaavasta epidemiasta ei Ruokaviraston mukaan ole havaittu. Virasto kannusti jo aiemmin tällä viikolla välttämään koirien kuljettamista Norjasta Suomeen ja päinvastoin.

Suomen Kennelliiton hallitus on kieltänyt Norjassa asuvien koirien osallistumisen Kennelliiton alaisiin koiratapahtumiin Suomessa.

Vastaavia linjauksia ovat tehneet Ruotsin ja Tanskan kennelliitot. Norjan kennelliitto puolestaan kertoi, että suuri osa viikonlopun koiratapahtumista peruttiin tautitapausten vuoksi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja