Ken Blockin ja Fordin ikoninen kumppanuus päättyi: Rallimaailman rämäpäinen rokkitähti temppuilee jatkossa Audin sähköautoilla

Moottoriurheilun amerikkalaisen superstaran näyttävät Hoonicornit vaihtuvat sähköautoihin.

Ken Block on yhdysvaltalainen ralliautoilija ja extremeurheilija, joka on tullut vuosien varrella tunnetuksi paitsi urheilullisista saavutuksistaan, myös hurjista stunttivideoistaan, joita hän on tehnyt amerikkalaisen autojätti Fordin rämäpäisenä lähettiläänä.

Blockin ja Fordin yhteiselle matkalle on mahtunut 19 voittoa ja 17 muuta podiumsijoitusta niin rallin kuin rallicrossinkin parista, kaksi X Games -mitalia sekä ensimmäiset Fordia edustavan amerikkalaiskuljettajan ottamat pisteet rallin MM-sarjasta.

Blockin ja Fordin Gymkhana-videot, kuten myös erilaiset päätähuimaavat rakennusprojektit Mustang Hoonicornista aina F-150 Hoonitruckiin asti ovat keränneet sosiaalisessa mediassa reilusti yli miljardi näyttökertaa.

Tammikuussa 2021 Block ilmoitti, että Fordin ja hänen yhteistyönsä tulee päätökseen 10 vuoden jälkeen. Asia ei ollut mitätön Fordillekaan, sillä kumppanuuden päättymisestä kerrottiin videolla, jossa itse pääjohtaja Jim Farley kiitti Blockia lämpimästi yhteisistä vuosista.

– Tässä sitä nyt ollaan. Meillä oli hieno kumppanuus. Pidimme rutkasti hauskaa matkan varrella ja rikoimme joitain sääntöjä, kuten kuuluukin, Farley sanoi videolla.

– Haluan kiittää sinua työstäsi yhtiömme eteen. Olemme ylpeitä kaikesta, mitä olet saavuttanut. Kaikkea hyvää, Ken, hän herkisteli.

Katso Fordin tammikuussa julkaisema video alta.

Mitä seuraavaksi?

Ilmoituksensa jälkeen 53-vuotias hurjastelija on ollut lätkätermein rajoittamaton vapaa agentti, joka on etsinyt itselleen uutta kotia.

Puheet aikaiselle eläkkeelle siirtymisestä voi unohtaa, sillä nyt Block on paljastanut sopineensa sponsorointisopimuksen saksalaisen Audin kanssa. Uusi yhteistyö merkitsee muutosta myös toisella tavalla, sillä Block on pestattu nimenomaan Audin sähköautojen lähettilääksi.

Vaikka korkealta kiertävät ja kuin viimeistä päivää liekkejä sylkien rääkyvät bensa-Fordit vaihtuvatkin nyt täyssähkö-Audien vinkunaan, on hurjaa menoa luvassa myös jatkossa. Audin julkaisema video nimittäin antaa olettaa, ettei Block tyydy jatkossakaan sarjatuotantoautojen kiusaamiseen, vaan alle on tulossa äärimmäisyyksiin asti vietyjä kulkuneuvoja.

– Sähköautot ovat loikka eteenpäin, ja ne auttavat meitä vähentämään päästöjä ja toivottavasti tekemään planeetastamme paremman paikan, Block kertoo Audin tiedotteessa.

– Ne ovat kuitenkin myös jotain enemmän, sillä kyse on lisäksi suorituskyvystä. Jos jokin saa minut kulkemaan kovempaa, rakastan sitä. Sähköautot tekevät sen, hän jatkoi.

Block ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä mitä tulee sähköautoihin, sillä viime vuonna hän kellotti kolmanneksi nopeimman ajan Dakar-aavikkorallin viimeisellä erikoiskokeella täyssähköisen prototyypin ohjaimissa, minkä lisäksi hän nappasi voiton Projekt E -rallicross-sarjan neitsytkilpailussa Ruotsissa viime talvena.

Lähteet: Audi, Ford

Lue myös:

    Uusimmat