"Keltaliivien" mellakka Pariisissa aiheutti täystuhon: 250 tulipaloa, lähes 400 kiinniottoa ja 130 loukkaantunutta – mellakka innoitti myös ryöstöaallon

Pariisissa siivotaan protestien jälkiä 1:46

Pariisin mellakoissa sytytettiin 250 tulipaloa ja lähes 400 otettiin kiinni. Poliisin mukaan mellakat innoittivat nuorisoa myös ryöstämään, koska poliisin huomio oli kiinnittynyt hallintoa vastustaviin keltaliiveihin.

Pariisin alueen poliisin mukaan lauantain mellakoissa otettiin kiinni 378 ihmistä, joista 33 ovat alaikäisiä.

Väkivaltaisiksi yltyneissä mellakoissa muun muassa poltettiin autoja ja heitettiin poliiseja kivillä. Pariisin kuuluisa maamerkki Riemukaari joutui myös ilkivallan kohteeksi.

Pariisin poliisipäällikkö Michel Delpuechin mukaan Pariisissa sytytettiin 249 tulipaloa, joista 112 oli ajoneuvoja ja 6 rakennuksia.

Poliisin mukaan keltaliivien mielenosoitus innoitti myös toisen rikosilmiön: Pariisin alueella nuoriso näki pääkaupungin kovat mellakat oivana tilaisuutena tehdä ryöstöjä.

133 loukkaantui, joukossa poliiseja

Sunnuntaina pidetyssä pressitilaisuudessa puhunut pariisilaissyyttäjä Remi Heitz kommentoi, että osaa keltaliiveistä saattaa odottaa jopa 3-7 vuoden vankeustuomio.

Osaa kiinni otetuista epäillään rikoksista, kuten virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, aseen hallussapidosta ja kokoontumisesta väkivallan aiheuttamiseksi.

Mellakoissa myös loukkaantui runsaasti ihmisiä. Viranomaisten mukaan 133 henkilöä sai vammoja mellakoissa Pariisin alueella. Heistä 23 oli poliiseja. 

"Gilets jaunes", eli suomeksi "keltaliivit" ovat osoittaneet mieltä Ranskassa polttoaineen hinnan kallistumisen vuoksi. Mielenosoitukset ovat nyt kärjistyneet protestiliikkeeksi Macronin hallintoa vastaan.

Lähteet: Le Figaro, Le Monde.

Lue myös:

    Uusimmat