Mainos

Mellakat jättivät jälkeensä hävityksen: Riemukaari sotkettiin, patsaita rikottiin ja rakennuksia sytytettiin tuleen – Macron: "Mikään ei oikeuta näitä tekoja"

1:25

Ranskassa eilen väkivaltaisiksi mellakoiksi yltyneet mielenosoitukset ovat jättäneet jälkeensä tuhottuja ajoneuvoja, rikottuja esineitä ja sotkettuja paikkoja. Mellakoitsijat muun muassa sotkivat ja rikkoivat Pariisin yhtä tunnetuimmista maamerkeistä, Riemukaarta.

Poliisin mukaan yli 400 otettiin mellakoissa kiinni. Yli 130 loukkaantui, joukossa 23 turvallisuusjoukkojen jäsentä.

Pariisista julkaistuissa kuvissa ja videoissa näkyy, miten mellakoitsijat ovat töhrineet maalilla Riemukaaren seiniä ja tuhonnut sen yhteydessä olevia patsaita ja tauluja.

– Mikään syy ei oikeuta näitä tekoja. Turvallisuusjoukkojen kimppuun hyökättiin, kauppoja ryöstettiin, rakennuksia sytytettiin tuleen, sivullisia uhkailtiin ja Riemukaari töhrittiin, presidentti Macron sanoi eilen Argentiinassa G20-kokouksen jälkeen.

Tänään Macron vieraili Riemukaarella katsomassa tuhoja ennen kriisikokoustaan ministerien kanssa.

Mielenosoitukset alkoivat marraskuussa, ja niissä vastustettiin presidentti Macronin hallituksen dieselverokorotuksia. Korotusten tavoitteena on edistää Ranskan autokannan uudistumista vähäpäästöisemmäksi.

Nyt mielenosoitukset ovat muuttuneet yleisemmäksi protestiliikkeeksi korkeita elinkustannuksia ja Macronin hallintoa vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja