Reutersin lähteet: Pariisin mellakoitsijat varastivat poliisilta rynnäkkökiväärin – riemukaaren lähellä sytytetty rakennuspalo

Mellakat jatkuvat Pariisissa, poliisi käytti vesitykkiä 3:56

Ranskassa mellakoiksi yltyneet mielenosoitukset ovat saaneet yhä huolestuttavampia piirteitä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Reutersin poliisilähteiden mukaan mielenosoittajat ovat varastaneet poliisiautosta rynnäkkökiväärin. Silminnäkijän mukaan riemukaaren läheisyydessä sijaitsevassa rakennuksessa on sytytetty tulipalo.

Keltaliiveiksi kutsutut mielenosoittajat vastustavat maan korkeita elinkustannuksia. Mielenosoitukset ovat yltyneet tänään laajoiksi mellakoiksi, joissa autoja on sytetty tuleen ja poliiseja heitelty kivillä ja muilla esineillä. Poliisi on vastannut voimankäytöllä.

Levottomuuksien takia Pariisissa 19 metroasemaa on suljettuna. Kiinniotettuja on yli 120 ja loukkaantuneita ainakin 65, joista yksitoista on poliiseja.

Kipinän mielenosoituksille antoi presidentti Macronin hallituksen päätös nostaa diesel-veroa, jotta ihmiset siirtyisivät vähempipäästöisiin ajoneuvoihin.

Lue myös:

    Uusimmat