Mainos

Kelirikkokausi alkoi nopeasti ja odotettua rajumpana Keski- ja Itä-Suomessa – korjaukset keskitetty vain pahiten vaurioituneille teille

Kelirikkokausi on sään lämmettyä alkanut Keski- ja Itä-Suomessa nopeasti ja odotettua rajumpana, varoittaa paikallinen ely-keskus.

Kelirikkokausi alkoi Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa, mistä se eteni erittäin vaikeana myös Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon pohjoisimpiin osiin.

Näiden alueiden soratiestöstä liki viidesosaan oli jouduttu asettamaan maanantaihin mennessä painorajoitukset, ja lisää on ely-keskuksen mukaan odotettavissa.

Keski- ja Itä-Suomen sorateiden pinnat liejuuntuivat muutamassa päivässä, ja tiet menivät monin paikoin vaikeakulkuisiksi.

Laajamittainen korjaaminen ei ely-keskuksen mukaan ole tässä vaiheessa mahdollista. Korjaukset on keskitetty liikennöinnin turvaamiseksi pahiten vaurioituneille paikoille.

Painorajoitettuja teitä oli maanantaina illalla yhteensä noin 1 800 kilometriä, niistä runsas kolmannes Keski-Suomessa.

Raskas liikenne myllää

Kelirikosta varoitetaan teiden alkuun asetettavilla liikennemerkeillä. Tilanne on ely-keskuksen mukaan kuitenkin niin vaikea, että raskasta liikennettä sorateillä tulisi välttää, vaikka painorajoituksia ei olisi asetettu.

Keski- ja Itä-Suomen sorateillä liikkujien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Tienkäyttäjien toivotaan lisäksi merkitsevän liikennettä vaarantavat tien reiät esimerkiksi risulla tai havulla.

Liikennettä vaarantavista vaurioista on niin ikään syytä ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200-2100.

Täydennetty kello 20:58.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.