Kelan nimissä lähetetty huijausviestejä, joissa kalastellaan pankkitietoja – toimi näin jos jouduit huijatuksi

MTV Uutisten toimittaja sai huijauspuhelun suomalaisesta numerosta – Tältä kuulostaa, kun niin sanotut Microsoftin tukihenkilöt soittavat 3:45
Kuuntele videolta: MTV Uutisten toimittaja sai huijauspuhelun suomalaisesta numerosta – Tältä kuulostaa, kun niin sanotut Microsoftin tukihenkilöt soittavat

Kelan nimissä on lähetetty huijaisviestejä. Niissä väitetään, että asiakkaiden terveystiedot ja luottokorttitiedot olisivat vaarantuneet, Kela tiedottaa.

Kelan mukaan huijaussähköposteissa väitetään virheellisesti, että viestin vastaanottajan terveystiedot ja luottokorttitiedot ovat vaarantuneet.

Huijausviesti on suomenkielinen ja sen sisältämä linkki ohjaa kirjautumaan tietojenkalastelusivustolle, joka muistuttaa Suomi.fi -kirjautumissivua.

Sivulla huijarit yrittävät saada haltuunsa verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja.

Toimi näin jos menit lankaan

Kela muistuttaa, että viestiin ei tule vastata tai omia tietoja ei tule syöttää huijarin vaatimiin kenttiin. Myöskään viestissä olevia linkkejä ei ole syytä klikata. 

Jos epäilet, että luottokorttitietosi tai pankkitunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, ota yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun. Kela ei koskaan kysy arkaluontoisia tietoja sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Lue myös:

    Uusimmat