MTV Uutisten toimittaja sai huijauspuhelun suomalaisesta numerosta – Tältä kuulostaa, kun niin sanotut Microsoftin tukihenkilöt soittavat

3:45
Tältä kuulostaa, kun niin sanotut Micrsoft-asiantuntijat soittavat

MTV Uutisten toimittaja Carlos Sunila sai kesken työpalaverin puhelun numerosta, joka näytti suomalaiselta.

Sunilan mukaan puhelu vaikutti aluksi tulevan oikeasti Microsoftilta, mutta nopeasti Sunilalle kävi ilmi, että kyseessä on huijaus.

– Eniten minua hämäsi se, että puhelu vaikutti tulevan suomalaisesta numerosta. Kävi myös mielessä, että voisiko tämä liittyä työpaikan Microsoft-tiliini. Tajusin kuitenkin nopeasti, että ei työpaikalta soiteta englanniksi, Sunila kertaa puhelua.

Puhelun soittaja väitti soittavansa Windowsin teknisestä päämajasta Kaliforniasta, mutta aksentista päätellen huijauspuhelu saattoi tulla mistä päin maailmaa tahansa.

Puhelun sisältö

Äänitteeltä kuuluu huijarin kertovan, että heidän tarkoituksenaan on poistaa haitalliset ohjelmat toimittajan kotikoneelta.

– Tämä on täysin ilmainen palvelu, emmekä tarvitse edes pääsyä koneellenne, niin sanottu asiantuntija sanoo.

Kun toimittajamme suostuu operaatioon ja kertoo kotikoneensa olevan auki, siirtyy puhelu toiselle henkilölle, jonka on määrä opastaa toiminnassa paremmin.

Tällä kertaa puhelimessa on naisasiantuntija, joka kertoo, että Sunilan kone on hakkerin hallussa. Hän pyytää toimittajaamme painamaan tiettyä näppäinyhdistelmää ja seuraamaan ohjeita, mutta tässä vaiheessa Sunila pistää pelin poikki.

– Kymmenisen minuuttia jaksoin vääntää, enkä jaksanut enää pidemmälle. Kerroin olevani toimittaja, mutta loppuun asti toisessa päässä oleva vakuutti olevansa oikealla asialla, Sunila sanoo.

Kuuntele videolta huijauspuhelu "Microsoftilta, Kaliforniasta"!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja