Kela: Äitiysavustuksen määrä suurenee 30 euroa – äitiyspakkauksen tuotteiden laatua pyritään parantamaan

Kela kertoo äitiysavustuksen määrän ja samalla äitiyspakkauksen arvon suurenevan 170 euroon. Korotus koskee niitä, joiden laskettu aika on 1.6. tai sen jälkeen.

Korotuksella parannetaan äitiyspakkauksen tuotteiden laatua asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

– Kilpailutuksen takia tuotteet vuoden 2018 pakkaukseen on valittu jo vuosi sitten. Siksi vielä tänä vuonna äitiysavustuksen määrän suureneminen näkyy pakkauksissa lisätuotteina, joiden arvo on 30 euroa, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Muutos tulee voimaan huhtikuussa. Uuteen, 170 euron avustukseen oikeutettujen hakemukset voidaan ratkaista Kelassa vasta huhtikuussa, vaikka hakemuksen jättäisi jo aiemmin. Pakkaukset postitetaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun Kela on ratkaissut asiakkaan hakemuksen.

"Jokainen saa juuri oikealla summalla tuotteita"

Toistaiseksi on vaikea tietää, milloin vuoden 2017 äitiyspakkaus on jaettu loppuun. Uutta pakkausta aletaan jakaa vasta sen jälkeen. Uuteen 170 euron avustukseen oikeutettu voi siis saada lisätuotteet joko vuoden 2017 tai 2018 pakkaukseen.

– Jokainen saa joka tapauksessa juuri oikealla summalla tuotteita, Aholainen muistuttaa.

Jos vuoden 2017 pakkaus loppuu ennen muutoksen voimaantuloa, 140 euron avustukseen oikeutetut saavat vuoden 2018 pakkauksen ilman lisätuotteita.

Äitiysavustuksen suuruuden vahvistaa hallitus. Äitiysavustusraati määrää äitiyspakkauksen sisällön. Äitiysavustuksen määrä suureni edellisen kerran vuonna 2001.

Lähde: Kela

***

Millaisia ovat vuosien 2018 ja 2017 äitiyspakkaukset? Katso esittelyt videoilta!

0:58

2:00

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja