Keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen: Älä tee tätä virhettä valmistaessasi illallista

Etenkin syksyisten ja pimeiden iltojen ratoksi on mukava koota yhteen ystäviä tai sukulaisia ja syödä illallista hyvässä seurassa. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää pitää mielessä yksi tietty seikka, kun valmistaa suuremmalle joukolle juhlallista illallista. Ota selvää, mikä sen on!

Hell's Kitchen Suomi-ohjelman keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen muistuttaa, että illalliseksi ei tulisi koskaan tehdä vieraille sellaista ruokaa, jota ei ole aiemmin itse kokeillut valmistaa. Jos uuteen reseptiin tarttuu paineiden alla, voivat seuraukset olla hyvin epämieluisat.

– Ihan samaan tapaan kuin kokkikilpailuihin ei kannata mennä tekemään ensimmäistä kertaa jotain ruokaa, jota ei olla ennen tehty, vaan niitä juttuja, joita on tehty viisikymmentä kertaa, Kemppainen vertaa.

Resepteissä on usein aina omat kikkansa ja kun ruokalajia tehdään ensimmäistä kertaa, on reseptien haasteisiin vaikea varautua.

– Ihan turha kuvitella, että onnistuu uuden ruokalajin kohdalla ensimmäisellä yrittämällä niin hyvin, että häikäisee kaikki. Jokaista ruokalajia pitäisi olla kokeiltu jo aikaisemmin. Ei sitä riskiä voi siinä vieraiden edessä ottaa, Kemppainen toteaa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat