Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen: Älä tee tätä virhettä valmistaessasi illallista

Illallista valmistettaessa on tärkeää tuntea resepti etukäteen.
Illallista valmistettaessa on tärkeää tuntea resepti etukäteen.
Julkaistu 22.11.2013 14:37(Päivitetty 24.11.2013 20:29)

Etenkin syksyisten ja pimeiden iltojen ratoksi on mukava koota yhteen ystäviä tai sukulaisia ja syödä illallista hyvässä seurassa. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää pitää mielessä yksi tietty seikka, kun valmistaa suuremmalle joukolle juhlallista illallista. Ota selvää, mikä sen on!

Hell's Kitchen Suomi-ohjelman keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen muistuttaa, että illalliseksi ei tulisi koskaan tehdä vieraille sellaista ruokaa, jota ei ole aiemmin itse kokeillut valmistaa. Jos uuteen reseptiin tarttuu paineiden alla, voivat seuraukset olla hyvin epämieluisat.

– Ihan samaan tapaan kuin kokkikilpailuihin ei kannata mennä tekemään ensimmäistä kertaa jotain ruokaa, jota ei olla ennen tehty, vaan niitä juttuja, joita on tehty viisikymmentä kertaa, Kemppainen vertaa.

Resepteissä on usein aina omat kikkansa ja kun ruokalajia tehdään ensimmäistä kertaa, on reseptien haasteisiin vaikea varautua.

– Ihan turha kuvitella, että onnistuu uuden ruokalajin kohdalla ensimmäisellä yrittämällä niin hyvin, että häikäisee kaikki. Jokaista ruokalajia pitäisi olla kokeiltu jo aikaisemmin. Ei sitä riskiä voi siinä vieraiden edessä ottaa, Kemppainen toteaa.

Lue myös:

Paistinpannuissa on huimia eroja: Älä koskaan pese tätä astianpesuaineella!

5 terävää faktaa veitsistä – tiesitkö näitä?

Näiden veitsien tulisi löytyä jokaisesta keittiöstä

Lisää aiheesta:

Asiantuntijat kertovat, miksi pöytätapoja pitää oikeasti noudattaa – varo yleisiä mokia!Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleJärkyttävät buffetkuvat julkaissut keittiöpäällikkö Aki arvelee MTV:lle: Tässä todennäköisin syy ihmisten "sikailuun"7 salaisuutta ravintoloiden keittiöistä – näitä asioita kokit eivät halua sinun tietävän Yllätä vieraat älyttömän helpolla tarjoiluvinkillä – tv-kokki paljastaa hittireseptinsä: ”Tarjoiluista ei pidä tehdä kilpailua”Ravintoloiden työntekijät paljastavat: Näin sinun pitäisi oikeasti käyttäytyä ravintolassa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • 06:43
    Muistisairaudet

    Reijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"

  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"