Ketsuppia, sipulia ja olutta – ota keittiön raaka-aineet avuksi siivoukseen

Tiesitkö, että keittiön kaapeista voit löytää vaikka mitä kodin siivoukseen sopivia ainesosia?

Siivous ei ole kaikkien juttu. Se vaatii fyysistä ponnistusta ja puhdistusaineet maksavat. Lisäksi puhdistustarvikkeiden vuoksi tarvitsee tehdä myös kauppareissu. The Daily Meal -sivusto kokosi parhaimmat siivousniksit: lue, millä keittiöstä löytyvillä raaka-aineilla saatat saada tulosta aikaiseksi säästäen sekä aikaa että rahaa!

Alumiinifolio

Innokkaille grillaajille ei ehkä tule yllätyksensä, että rutistellulla foliopallolla saa hyvin raavittua ruoanjäänteet grillistä pois.

Sipuli

Myös sipulit ovat oiva apu grillin siivouksessa. Leikkaa sipuli puoliksi ja hinkkaa leikatulla puolella rasva ja muut jäänteet grillin ritilästä.

Ketsuppi

Ketsupilla on muitakin käyttötapoja kuin hampurilaisen maustaminen. Sillä voi Daily Meal -sivuston mukaan nimittäin puhdistaa tummuneen kuparin. Laita hieman ketsuppia kosteaan liinaan ja jynssää kupari kiiltäväksi.

Majoneesi

Moni karttelee majoneesia sen sisältämien kilokaloreiden vuoksi, joten jos haluat käyttää hyödyksi kaappiin lojuneen jääneen majoneesipurkin, niin kokeile sen puhdistustehoja! Jos puiset huonekalut ovat vesirinkuloista tahriintuneet, taputtele hieman majoneesia tahralle, anna sen vaikuttaa ja hiero sitten hellästi, kunnes rinkula on kadonnut. Pyyhi puhtaaksi kostealla liinalla. 

Olut

Jos sinulla jostain kumman syystä on ylijäänyttä olutta, käytä sitä hyödyksesi. Olut on kätevä tapa puhdistaa tavalliset kultakorusi. Voit myös puhdistaa oluella puuta, mutta pidä huoli, että juomasi on jo väljähtynyt ja pyyhi pinta puhtaaksi kuivalla liinalla, kun olet valmis.

Banaaninkuoret

Älä heitä banaaninkuoria roskiin. Heitä ne sen sijaan tehosekoittimeen ja tee niistä tahnaa, jolla voit puhdistaa tummuneen hopean. Muista vain huuhdella hopeat banaanipuhdistuksen jälkeen huolellisesti.

Tee

Haudutettu musta tee sopii loistavasti ruosteen karkottamiseen. Laita ruosteisimmat esineesi likoamaan teehen muutamaksi minuutiksi ja pyyhi ne sitten puhtaiksi.

Oliiviöljy

Kaksi osaa oliiviöljyä ja yksi osa sitruunamehua – tällä seoksella kiillotat onnistuneesti puisia esineitä. Oliiviöljyllä yksinään voit kiillottaa kenkiä!

Hiilihapollinen vesi

Hiilihapollinen vesi on nopea apu moneen tahraan. Sillä voi myös puhdistaa ruostumatonta terästä. Kasta liina vedessä ja pyyhi kodinkoneet puhtaiksi.

Lue myös:

    Uusimmat