Keith Richards hermostui Trumpille 80-luvun lopulla – "Teidän on hankkiuduttava eroon tästä miehestä"

Rolling Stones -kitaristi raivostui Yhdysvaltojen nykyiselle presidentille 80-luvun lopulla.

Kitaralegenda Keith Richards kertoi BBC:lle suuttuneensa Donald Trumpille Rolling Stonesin vieraillessa Atlantic Cityssa vuonna 1989. Trump toimi yhtyeen Steel Wheels -kiertueen promoottorina kaupungissa. Yhtyeen saapuessa paikalle heitä odotti raivoa herättänyt näky: Trumpin nimi loisti suurin kirjaimin, kun taas yhtyeen nimi oli kirjailtu huomattavasti pienemmällä präntillä.

– Kaivoin puukkoni esiin, löin sen pöytään ja sanoin: "Teidän on hankkiuduttava eroon tästä miehestä". Nyt Yhdysvaltojen on päästävä eroon hänestä. Älkää sanoko, etten varoittanut teitä! Richards sanoi BBC:lle.

Promoottori Michael Cohl puhui tapauksesta vuonna 2015. Trumpin oli tarkoitus isännöidä Rolling Stonesia, mutta yhtye ei halunnut olla hänen kanssaan tekemisissä.

– Keith puukotti pöytää ja sanoi minulle: "Minkä takia sinut on palkattu? Pitääkö minun mennä antamaan hänelle itse potkut? Joku meistä lähtee tästä rakennuksesta – joko hän tai me", Cohl muistaa Richardsin sanoneen.

Kitaristi puhui Trumpista viimeksi Billboard-lehdelle vuonna 2015. Tällöin hän koki miljonäärin tavan puhua asioista virkistävänä, mutta ei nähnyt mahdollista presidenttiyttä kovin positiivisessa valossa.

– Voitko kuvitella Trumpin presidentiksi? Se olisi pahin painajainen, kitaristi sanoi.

Myös Rolling Stonesin keulahahmo Mick Jagger sivusi Trumpia BBC:n haastattelussa. Legendaarista nokkamiestä kummastutti presidentin tapa käyttää yhtyeen You Can't Always Get What You Want -kappaletta kampanjansa aikana eri tapahtumissa.

– Se on hassu valinta puheenpäätöskappaleeksi – uninen balladi, joka kertoo huumeista Chelsean kaupunginosassa, Jagger tuumasi.

Lue myös:

    Uusimmat