Keitä pasta oikein – hittiruoan tekijät neuvovat

– On sanonta, että pasta ei odota ruokailijaa! Kun vieraat istuvat pöydässä, vasta sitten pasta valutetaan. Ei niin, että pasta valmiiksi ja sitten huudellaan vieraita syömään. Näin neuvoo Hanna Gullichsen Meidän safkaa -ohjelmassa.

tehdään kahdenlaista tomaattipastaa maanantaina 3.2.: Hanna Gullichsen valmistaa itse maistuvan tuoretomaattipastan sekä Alexander spagetti arrabiatan. Avokadopastastaan tunnetuksi tullut pariskunta neuvoo, että pastan keittoveden tulee maistua merivedeltä, silloin suolaisuus on oikea.

– Suolaa ei tarvitse pelätä, sillä kaikki keitienveden suola ei imeydy pastaan sisään, Hanna Gullichsen rauhoittelee suolan kammoksujia.

– Jos pasta ei maistu millekään, mikään soosi ei pelasta sitä. Pasta maistuu ainoastaan silloin hyvälle, kun keitinvesi on suolainen.

Kastikkeessakin kannattaa muistaa, että kun ottaa hiukan pastan suolaista keitinvettä sivuun, on sen avulla helppo sekoitella kastike pastan sekaan.

Maistiaisia Meidän safkaa -ohjelmasta:

Tuoretomaattipasta neljälle:

1–2 valkosipulinkynttä

4 kypsää, lihaisaa tomaattia

kourallinen tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia, oreganoa)

n. ½ dl laadukasta oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

n. 400 g pastaa

150 g fetajuustoa

1. Hienonna valkosipulit, paloittele tomaatit ja silppua yrtit.

2. Kumoa pilkotut ainekset suoraan tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kanna tomaattikastike aurinkoon lämmittelemään tai anna sen tekeytyä hetki huoneenlämmössä.

3. Keitä pasta al denteksi. Ota hieman keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.

4. Sekoita valutettu pasta tomaattikastikkeeseen, lisää sekaan tilkka keitinvettä ja anna kastikkeen seistä muutama minuutti.

5. Viimeistele pasta murustetulla fetalla ja lorauksella oliiviöljyä. Tarjoile heti.

Resepti: Hanna ja Alexander Gullichsen

Twitter: #Meidänsafkaa

Meidän safkaa AVAlla maanantaisin klo 21.00.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat