Keikalle saapui väärä Reijo Salminen

Juontaja Reijo Salminen tutustui ensin taikurina tunnettuun Reijo Salmiseen ja myöhemmin 60-luvulla hän tapasi imitaattori Reijo Salmisen. Kolmen kokonimikaiman työskentely viihdealalla on sujunut hyvin, vaikka pieniä väärinkäsityksiä on joskus sattunut.

Reijo Salmista pyydettiin esiintymään Seinäjoen ravien juhannusyöhön. Kun juontaja ilmestyi paikalle, kaikki ihmettelivät, että milloin imitaattori mahtaa saapua.

– Vedin sen keikan. Kävi siinä mielessä hyvin, että tiesin raveista enemmän kuin imitaattori Salminen, juontaja Reijo Salminen kertoo.

Juontaja sekä taikuri asuivat molemmat Lahdessa. Sen vuoksi puheluiden lisäksi myös postit menivät välillä vääriin osoitteisiin.

Salmisilla satoja yhteisiä keikkoja

Mallasjuoma oy:ssä tiedotus- ja pr-päällikkönä työskennellyt juontaja Salminen järjesti kaimoilleen keikkoja firman pr-tempauksiin. Salmiset esiintyivät yhdessä ja tekivät sitä, mitä kukin parhaiten osasi: yksi taikoi, toinen imitoi ja kolmas juonsi.

– Jos he olisivat olleet erinimisiä, he eivät ehkä olisi saaneet keikkoja, juontaja Reijo Salminen ilmoittaa.

Taikuri Salminen esiintyi Mallasjuoman tilaisuuksissa satoja kertoja. Myös imitaattori Salminen oli mukana vajaalla parilla sadalla keikalla. Yhteistyö alkoi televisio-ohjelman merkeissä.

– Teimme vuonna 1968 puolituntisen Tänä iltana Reijo Salmiset -ohjelman Maikkarille. Se oli meidän ensimmäinen yhteinen esiintyminen, juontaja Reijo Salminen kertoo.

Ystävyys tiivistyi vuosien varrella

Vuosikymmenien varrella Salmisista tuli hyviä ystäviä. Kun taikuri Reijo Salminen kuoli vuonna 2003, kaksi muuta Reijo Salmista esiintyi miehen hautajaisissa. Nykyään juontaja ja imitaattori pitävät toisiinsa yhteyttä silloin tällöin. Juontaja Salminen epäilee, että ilman yhteistä nimeä kolmikko tuskin olisi tutustunut toisiinsa.

Nykyään Reijo Salminen asustelee edelleen Lahdessa ja tekee juontokeikkoja sekä kirjoittelee lehtiin. Kaupunginvaltuustossakin mies on istunut pitkään. Aikaa kuluu myös lasten seuraamisessa, Salmisen lapset Krisse ja Eppu vetävät yhteistä Ne Salmiset -show'ta MTV3-kanavalla.

– Nykyään minut tunnetaan siitä, että olen Krissen isä, Salminen naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja