Keihäskesä käynnistyi Tshekissä vahvasti: "Oikeastaan täytin tavoitteen jo lämmittelyheitolla"

Keihäänheiton kaksinkertainen olympiavoittaja Barbara Spotakova avasi kilpailukautensa Tshekin Kladnossa tuloksella 63,69, joka on kauden kansainvälisen tilaston tähän asti kolmanneksi pisin kaari.

38-vuotiaalle Spotakovalle toisella heitolla syntynyt tulos oli paras sitten viime vuoden toukokuun. Dohan MM-kisoissa hän jäi finaalin yhdeksänneksi tuloksella 59,87.

– Asetin tavoitteen vähän maltillisemmaksi, 60 metriin, jonka uskoin heittäväni aika helposti, Spotakova kertoi World Athleticsin verkkosivuilla.

Myös kisan viimeinen heitto kantoi lähes 63 metriin. Spotakova huomasi jo ennen kisan alkua, että keppi tulee lentämään pitkälle.

– Oikeastaan täysin tavoitteen jo lämmittelyheitolla, mutta sitten en saanut sitä ihan kohdilleen kisassa. Ainakin yksi heitto lähti hyvin, ja uskon, että vielä on varaa parantaa, mikä on mahtavaa, Spotakova iloitsi.

Kisan toinen oli 62,92 heittänyt Nikola Ogrodnikova.

Miehissä Jakub Vadlejch heitti niin ikään maailmanlistan kolmostuloksen 84,31. Tämän vuodella pidemmälle ovat heittäneet vain Intian Neeraj Chopra (87,86) ja Shivpal Singh (85,47).

Lue myös:

    Uusimmat