Liettuan ihmemies paiskasi taas hirmukaaren – Daniel Ståhl yössä

Liettuan Mykolas Alekna räväytti mahtikaaren Unkarissa 0:52
Liettuan Mykolas Alekna räväytti mahtikaaren Unkarissa.

Liettuan Mykolas Alekna täräytti reilun 70-metrisen Unkarin Szekesfehervarin kilpailussa tiistaina.

Maailmanennätyksen alkukaudesta kiskaissut Alekna heitti 70,20 kantaneen pisimmän heittonsa viimeisellä kierroksella. Unkarissa kiekkokisa jäi jossain määrin vaatimattomaksi viime vuosien tasoon nähden, sillä kakkoseksi sijoittui Slovenian Kristjan Ceh tuloksella 67,99 ja kolmanneksi Liettuan Andrius Gudzius 66,57 kantaneella kaarella. Viime vuosina menestystä niittänyt Ruotsin Daniel Ståhl jäi vasta sijalle kuusi tuloksella 63,36. 

Katso Aleknan heitto Unkarista pääkuvan videolta.

Viime kesän MM-ykkönen Ståhl on tällä kaudella ollut hieman hukassa. Viimeisen neljän kilpailun keskiarvo on vaatimaton 64,10 metriä, eikä voittoja ole tilillä tämän kauden kansainvälisistä kisoista kuin yksi. Sekin on kauden avauskisasta toukokuulta, kun Ståhl sai limppunsa liitämään tähän mennessä kauden parhaaseensa 68,99.

Olympialaisia ajatellen Alekna on ennakkosuosikki, sillä hän on maailman tilaston kärki ME-tuloksella 74,35. Toisaalta EM-kisoissa hän hyytyi paineiden alla vasta kolmanneksi heitettyään omalle tasolleen vaatimattomasti 67,48, kun voiton nappas Slovenian Ceh. 

Lue myös:

    Uusimmat