Keihään MM-miehen jättiheitosta käsittämätön farssi – seurasi järjestäjien sekoilua epäuskoisena

Keihäänheiton tuoreen maailmanmestarin Neeraj Chopran ensimmäisen heiton mittausvirhe aiheutti uuden skandaalin jo valmiiksi järjestelyiltään takkuilleissa yleisurheilun Aasian mestaruuskisoissa Kiinan Hangzhoussa.

Intialainen Chopra voitti kultaa neljännen kierroksen heitollaan 88,88, mutta oli ennen sitä vaarassa menettää voittonsa ensimmäisen kierroksen tuloksen hylkäyksen takia.

Finaalissa toisena miehenä heittänyt Chopra viskasi kepin yli 85 metriin, mutta tulos ei ilmestynyt digitaaliseen järjestelmään. Järjestäjät päästivät seuraavan heittäjän vuoroon, ja Chopran mittaustulos katosi tuhkana tuuleen.

Tulospalvelussa luki vielä kierroksen lopulla, ettei Chopra ollut heittänyt lainkaan ensimmäistä heittoaan. Tuskastunut olympia- ja MM-voittaja alkoi itse selvittää tilannetta, mutta järjestäjät eivät onnistuneet selittämään tapahtunutta.

– Minäkään en tiedä, mitä tapahtui. Riitelin heidän kanssaan, koska se oli hyväksytty heitto. Kyselin, että mitä tapahtui, mitä tapahtui. Menin heidän luokseen kuusi kertaa, Chopra selvitti.

Kenttävirkailijat alkoivat tutkia ongelmaa kentällä ja etsivät jaloilla tunnustelemalla keihään putoamispaikkaa. Chopra seurasi tapahtumia epäuskoisena.

– He jatkoivat paikan etsimistä, mutta eivät löytäneet sitä. Olin todella pettynyt, koska se oli hyvä heitto ja sain hyvän tuulenkin sen taakse.

Lopulta Chopra sai heittää yhteensä seitsemän heittoa. Hänen ja järjestäjien onneksi neljännellä hyväksytyllä heitolla keihäs kaartoi lähes 89 metriin.

Sekoilu ei ollut ensimmäinen Hangzhoun kisoissa. Aiemmin viikolla naisten 100 metrin aitajuoksun loppukilpailussa isäntämaa Kiinan Wu Yanni teki protestin varaslähdöstään, mikä viivästytti juoksua merkittävästi. Lopulta Yanni sai luvan juosta, mutta hänet hylättiin myöhemmin.

Lauantaina kenttävirkailija sai vakavan vamman, kun moukaripaikalta karannut heittoväline osui lujaa hänen jalkaansa. Mies joutui säären murtuman takia leikkaushoitoon.

Lue myös:

    Uusimmat