Mainos

HS: Kehui 12-vuotiasta tyttöä syötävän kauniiksi ja lähenteli: Korkein oikeus kumosi opettajan seksirikostuomion

Korkein oikeus (KKO) on kumonnut peruskoulun opettajan ehdollisen vankeustuomion 12-vuotiaan oppilaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä, uutisoi Helsingin Sanomat.

Vaasan hovioikeus oli tuominnut viisikymppisen miehen aiemmin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus taas oli hylännyt syytteen.

Syyttäjä halusi miehelle tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies oli vuonna 2012 halannut tyttöä muutaman kerran, ottanut tämän polvelleen ainakin kerran ja lähettänyt tälle yhteensä 14 sähköpostiviestiä lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin.

Viesteissä hän kuvailitytön kauneutta ja kiintymystään tähän ja käytti hellittelynimiä.

– By the way, olit tänään ’syötävän kaunis......’ Ihan oikeesti.;), opettaja oli esimerkiksi kirjoittanut Helsingin Sanomien mukaan.

Mies oli kehottenut tyttöä pitämään viestit salassa. Lisäksi opettaja oli paljastanut oppilaalle matematiikan koetehtäviä etukäteen. Hän perusteli tekoa sillä, että tyttö on ”ainutkertainen tyyppi”.

Opettaja perusteli toimiaan sillä, että halusi kohottaa tytön itsetuntoa, koska tämä oli joutunut koulukiusatuksi.

Oppilas puolestaan luonnehti oikeudessa kokemaansa kiusaamista vähäiseksi ja normaaliksi, eikä hänellä ollut tarvetta saada sen vuoksi apua.

Oppilas kertoi pitäneensä opettajan puheita aluksi vitsinä mutta alkanut pitää niitä vähitellen erikoisina. Lopulta toiminta oli alkanut tuntua tytöstä pelottavalta ja ahdistavalta.

KKO piti opettajan toimintaa epäasiallisena, mutta katsoi, että teot eivät täytä hyväksikäyttörikoksen kriteerejä. KKO huomauttaa, ettei viesteissä tuotu esiin sukupuolielämään tai seksuaalisuuteen liittyviä asioita, eivätkä ne olleet sävyltään seksuaalisia tai seksuaalisväritteisiä.

KKO:n ennakkopäätöksen mukaan opettajan toimintaa ei ole perusteltua pitää edes kokonaisuutena arvioituna rikoslaissa tarkoitetulla tavalla seksuaalisesti olennaisena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.