Mainos

Kehonkieliasiantuntija arvioi – prinsessa Diana ja prinssi Charles eivät sopineet toisilleen alusta alkaen: "Näyttää että hän olisi lähellä itkua"

1:50
Prinsessa Dianan kuolemasta 20 vuotta

Kehonkieliasiantuntijoiden mukaan alusta alkaen oli nähtävissä, etteivät prinssi Charles ja prinsessa Diana sopineet toisilleen. 

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn vanhempien prinssi Charlesin sekä edesmenneen prinsessa Dianan ei tarvinnut kertoa maailmalle parisuhdeongelmistaan – ne olivat selkeästi nähtävissä kaksikon kehonkielen perusteella. 

Pariskunta meni kihloihin vuonna 1981, kun Charles oli 36-vuotias ja Diana 20-vuotias. Kihlaus oli salainen muutaman viikon ajan, jonka jälkeen kuninkaallinen pari tiedotti uutisensa maailmalle. 

Kehonkieliasiantuntija Robin Kermode analysoi hiljattain parin kuuluisan kihlajaishaastattelun, lähes neljäkymmentä vuotta sen kuvaamisen jälkeen. Kermoden mukaan kumpikin osapuoli viesti omilla eleillään, ettei tilanne ollut täysin luonteva ja mukava. 

– Emme saisi unohtaa mediapaineen määrää, joka näihin kahteen nuoreen ihmiseen kohdistui – paine, jollaista suurin osa meistä tuskin osaisi edes käsitellä. 

Nuorella Dianalla ei tuohon aikaan ollut käytännössä yhtään kokemusta haastatteluista. Kermoden mukaan haastattelussa näkyy selvästi Charlesin ja Dianan persoonien erojen kontrasti. 

– Charles näyttää vakuuttavalta kun taas Diana usein näyttää surullisemmalta hänen kuunnellessaan: hänen huulensa ovat tiukasti yhdessä, hänen kulmakarvansa ovat kohollaan, posket kohotettuina vetisin silmin. 

Haastattelun aikana Charles viipyi vastauksissaan usein katsoen Dianaan ennen kysymykseen vastaamista. Näin kävi myös Charlesin antaessa kuuluisan "mitä rakastunut sitten tarkoittaakaan" -kommenttinsa. 

Katso prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan kihlajaishaastattelu alla olevalta videolta. 


Toinen kehonkieliasiantuntija Judi James sen sijaan on tutkinut videomateriaalia Dianan ja Charlesin hääpäivältä ja analysoinut kaksikon kehonkieltä sen aikana. Erityisesti Dianan eleet näyttivät Jamesin mukaan vaihtelevan.  

– Ensimmäisten askeliensa aikana katedraalin Dianan hunnutetuilla kasvoilla on perinteinen, morsiamelle ominainen säkenöivä hymy. Sitten hänen suuret silmänsä alkavat tarkastella katedraalin sisältöä ja hänen ilmeensä muuttuu nopeasti ja dramaattisesti. Hänen suunsa kääntyy alaspäin ja katse kääntyy alas, hetken ajan näyttää että hän olisi lähellä itkua. 

– Hänen kohottaessaan katseensa on nähtävillä hetken ajan jopa vihaisuutta. Tämä loppuu vasta kun hänen pukunsa suunnittelija tulee asettelemaan huntua, ja hän onnistuu vastauksena kääntämään ilmeensä tyttömäiseen, mutta pakotettuun hymyyn. 

Dianan kerrotaan etsineen tuolloin katseellaan tuolloista Camilla Parker-Bowlesia, nykyistä herttuatar Camillaa, jonka kanssa Charles aloitti salasuhteensa ollessaan vielä naimisissa Dianan kanssa. Diana kertoi tilanteesta vuonna 1991 antamassaan haastattelussa kuninkaalliselle elämänkertakirjailijalle Andrew Mortonille.

– Tiesin, että hän oli siellä, tottakai. Etsin häntä. Kävellessäni alttarille huomasin Camillan, vaaleanharmaassa, hunnutetussa hatussa, näin kaiken, hänen poikansa Tomin seisomassa tuolilla. Tähän päivään asti, elävä muisto, Diana totesi tuolloin. 

Charles niin ikään paljasti Jamesin mukaan eleillään paljon pariskunnan häissä. James kertoo kuningatar Elisabetin ilmeen esikoistaan ja perijäänsä kohtaan olleen sädehtivä, joten Charlesilla saattoi olla paineita näyttää itsekin innokkaalta sulhaselta. 

– Charlesin ilmeessä oli hitunen surua hänen odottaessaan morsiantaan, kulmat kohollaan sekä katse kaukaisena ja mietteliäänä. Tämän voi nähdä olevan velvoitteen ja muodollisuuden osoitus.

Jamesin mukaan Charles väläytti pienen hymyn Dianan saapuessa hänen luokseen ja katsoneen tämän hääpukua hyväksyvästi sekä rauhoittavasti hymyillen. 

Vaikka parin kehonkielen mukaan oli alusta asti nähtävillä tiettyjä, huolestuttavia merkkejä heidän suhteensa tilasta, oli Charlesilla ja Dianalla myös hyvät hetkensä. Pariskunta esimerkiksi lähti häidensä harjoituksista käsi kädessä, sekä heidät nähtiin myös jakamassa toisilleen suudelmia sekä sädehtiviä hymyjä. 

Lähde: CheatSheet

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja