Mainos

Prinsessa Dianan ei olisi pitänyt kuolla kohtalokkaassa auto-onnettomuudessa – harvinainen vamma aiheutti traagisen kuoleman

1:50
Prinsessa Dianan kuolemasta 20 vuotta

Prinsessa Diana olisi voinut selvitä elokuussa 1997 tapahtuneesta auto-onnettomuudesta, mikäli eräs pieni verisuoni ei olisi revennyt törmäyksen seurauksena.

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn äiti prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa elokuussa 1997. Diana oli kuollessaan 36-vuotias. Onnettomuudesta asti on tiedetty, että Diana olisi voinut selvitä onnettomuudesta, mikäli hän olisi käyttänyt turvavöitä. 

Tapausta tutkineen patologi Richard Shepherdin mukaan Diana olisi voinut myös selvitä, mikäli yksi hänen vammoistaan olisi sattunut vain hieman eri alueelle. 

– Jos hän olisi käyttänyt vöitä, hän olisi todennäköisesti esiintynyt julkisuudessa pari päivää myöhemmin mustan silmän kanssa, kenties hengästyneenä murtuneiden kylkiluiden takia sekä murtunut käsi kantositeessä. 

– Hän sai oikeastaan vain muutamia murtumia kylkiluihinsa sekä pienen rintavamman, mutta tämä aiheutti pienen verisuonen repeämän hänen toiseen keuhkoonsa. 

Tämä vamma oli niin syvällä Dianan rinnassa, etteivät pelastajat huomanneet sitä ennen kuin oli liian myöhäistä. Shepherdin mukaan ensihoitajille Diana oli vaikuttanut loukkaantuneelta mutta kuitenkin niin, että hänen tilansa oli vakaa, sillä prinsessa pystyi kommunikoimaan auttajiensa kanssa. 

– Ambulanssissa hän menetti tajuntansa. Kun hänen sydämensä pysähtyi, häntä yritettiin elvyttää kaikin mahdollisin toimin. Sairaalassa hän meni leikkaukseen, jossa he huomasivat ongelman ja yrittivät korjata verisuonen. Mutta valitettavasti silloin oli liian myöhäistä. 

Shepherd kertoo vamman olleen niin harvinainen, ettei hän usko nähneensä vastaavaa uransa aikana. 

Kohtalokas onnettomuus tapahtui 31. elokuuta kun Diana ja hänen miesystävänsä Dodi Al-Fayed yrittivät päästä karkuun paparazzeilta. Al Fayed ja auton kuljettaja menehtyivät onnettomuuspaikalla. Diana kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa. 

Lähde: Metro

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja