Käytetty hääpuku on ekomorsiamen ykkösvalinta

Helmikuussa naimisiin mennyt Leena etsii omalle juhlapuvulleen uutta onnellista omistajaa. Käytetyn puvun ostaminen on säästeliään ja ympäristöystävällisen morsiamen valinta.

Kun helsinkiläinen Leena meni helmikuussa naimisiin, ikimuistoisen päivän kruunasi kaunis pitsipuku. Häiden jälkeen luomus jäi roikkumaan Leenan makuuhuoneeseen.

– Mietin tosi pitkään, mitä puvulle teen. Olisin halunnut muuttaa sen iltapuvuksi, mutta kun se ei ollut mahdollista, päätin tuoda mekon myyntiin, koska se vie järjettömän määrän tilaa.

Leena olisi halunnut myös säästää puvun, jotta sen olisi voinut muuntaa tulevaisuudessa vaikka kastemekoksi. Lopulta nainen sai kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun ompelija lähetti Leenalle palan hääpukua muistoksi.

– Jouduin kyllä tekemään eroprosessia puvun kanssa. Mutta koska olen järki-ihminen, laitoin sen mieluummin kiertoon. On hyvä, että oli liike, johon puvun voi tuoda, koska itse en osaisi opastaa ostajaa riittävästi puvun kanssa, Leena pohtii.

Ei pelkkä budjettikysymys

Käytettyjä hääpukuja myyvä Hanna Koskinen Lovebirdsiltä on huomannut, että hääpukujen vuokrauspalvelut ovat vähentyneet ja kiinnostus käytettyjä juhlapukuja kohtaan on kasvanut viime aikoina.

– Se että saa hyvän laadukkaan puvun pikkaisen edullisempaan hintaan palvelee sekä pukua myyvää että ostavaa morsianta, Koskinen sanoo.

Leena saa ostajan löydyttyä reilun korvauksen puvustaan. Koska kyseessä on melkein uusi puku, asu myydään 70 prosentilla alkuperäisestä hinnasta. Tarvittaessa käytetyn puvun hankkinut voi korjauttaa ja muokata pukuaan, aivan kuten perinteisessä hääpukuliikkeessäkin.

Puvun hankkiminen ei kuitenkaan ole vain budjettikysymys.

– Se voi olla myös elämänarvoihin liittyvä juttu. Monet sanovat, etteivät halua ostaa uutta, itsekin ekologisia arvoja suosiva Koskinen sanoo.

Joidenkin uskomusten mukaan käytetty hääpuku voi tuottaa huonoa onnea, ainakin jos pari myy puvun erottuaan.

– Kaikkeen löytyy oma sanontansa, Koskinen naurahtaa.

– Kaikki eivät tietenkään halua käytettyä pukua ja se on ihan ok. Ei mikään liike ole kaikkien kauppa, emme mekään, Koskinen muistuttaa.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja