Käytätkö vanhentuneita kauneustuotteita vahingossa? Tästä tiedät!

Vaikka isoäidin kauniit kosmetiikkapurnukat ja jo markkinoilta poistuneet erikoiset parfyymit olisivatkin periytyneet sukupolven naisilta toisille, ei se tarkoita, että ne olisivat vuodesta toiseen käyttökelpoisia. Onko meikki- tai ihonhoitoarsenaaliisi eksynyt vanhentuneita kauneudenhoitotuotteita, jotka saattavat pahimmillaan aiheuttaa esimerkiksi allergisia reaktioita? Tarkista!

Tiesitkö, että kosmetiikkatuotteillakin on paras ennen -päiväyksensä? Suomalaisiin kosmetiikkatuotteisiin merkitään joko parasta ennen - tai vähimmäisyyssäilyvyysaika-merkintä. Tuoreen kosmetiikan käyttäminen varmistaa sen, ettei esimerkiksi herkkä iho ärsyynny tai allergisoidu härskiintyneestä tuotteesta. Jos et söisi vanhentunutta ruokaa, miksi laittaisit parhaimmat päivänsä jo nähnyttä kosmetiikkaa ihollesi?

Näin vähimmäissäilyvyysaika-merkintä näkyy: Tuotteessa on joko tiimalasisymboli sekä viimeinen säilyvyyskuukausi ja vuosi, tuotteen käyttöaika purkin avaamisen jälkeen tai parasta käytettynä ennen -merkintä. Vähimmäissäilyvyysaikaa ei tarvitse merkitä, jos tuote säilyy yli 30 kuukautta.

Ruotsiksi parasta käytettynä ennen taipuu näin: bäst före utgången av. Englanniksi taas näin: best used before.

Mikä 12M?

Kosmetiikkatuotteissa tulee olla PAO-merkintä (period after opening), joka tuli EU:n myötä pakolliseksi vuonna 2006. Merkintä on avoimen purkin kuva, jonka sisällä tai vieressä olevat numerot kertovat, kuinka monta kuukautta tuote pysyy käyttökelpoisena avaamishetkestä lähtien. Esimerkiksi Kauneusvinkkien esimerkkikuvan 12M-merkintä tarkoittaa, että tuotetta voi säilyttää 12 kuukautta, eli vuoden.

Meikit, ihonhoito, hiustuotteet – tiedätkö, kuinka kauan erilaiset kosmetiikkatuotteet säilyvät? Lue lisää täältä!

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat