Käytätkö sinäkin aterimia väärin? Meghan Marklen on opeteltava syömään oikein ennen liittymistään kuninkaalliseen perheeseen

Prinssi Harry ja Meghan Markle kertovat kihlauksestaan 2:41

Meghan Markle joutuu käymään läpi mittavan etikettikoulutuksen ennen liittymistään kuninkaalliseen perheeseen.

Ennen kuin prinssi Harry ja hänen kihlattunsa Meghan Markle sanovat toisilleen tahdon, Markle joutuu käymään läpi laajan koulutuksen oppiakseen todellisen kuninkaallisen käytöstavat. Markle joutuu opettelemaan virheettömän etiketin, protokollan sekä ryhdin ja prinssi Harry jopa opettaa häntä ajamaan tien oikealla puolella. 

Ennen kuin pariskunnan häitä tanssitaan toukokuun 19. päivä Windsorin linnassa, Marklen on opittava myös käyttämään oikein aterimiaan. On ilmeisesti olemassa sovelias tapa käyttää aterimia, ja Markle mitä todennäköisimmin kuuluu vielä toistaiseksi joukkoon, joka ei ole tehnyt sitä oikein. 

Esimerkiksi haarukkaa ei tulisi koskaan käyttää ruuan kaapimiseen. Sen sijaan ruoka tulisi työntää veitsellä haarukan takaosaan, josta se kuuluisi syödä. 

Tämä aiheuttaa luonnollisesti joitakin vaikeuksia tiettyjen ruokien kohdalla, kuten esimerkiksi herneiden suhteen. Ongelma on kuitenkin mahdollista kiertää. 

– Voi olla pakollista käyttää perunamuusia siihen, että herneet pysyvät haarukassa, mutta on epäkorrektia kääntää haarukka ympäri ja kaapia, Debrettsin etikettisivuilla kerrotaan.

Marklen täytyy opetella myös monia muitakin aterimiin liittyviä sääntöjä. Yksi säännöistä on melko selvä: ainoastaan haarukalla ja lusikalla on asiaa suuhun. Tämä tarkoittaa, ettei ruokaa saa iskeä veitsellä ja tuoda suoraan suuhun. Varsinkin nuoleskelu on ehdottoman kiellettyä. 

Joitakin ruokia tulisi syödä ainoastaan haarukalla, kuten pastaa ja joitakin kaloja. Veistä ei saisi koskaan pitää kädessä kuin kynää, vaan sen sijaan ottimen tulisi levätä kämmenellä peukalon ja etusormen välissä. 

On myös erittäin töykeää pyytää pihviveistä, mikäli ruokailu tapahtuu jonkun kotona, sillä se antaa ymmärtää, että liha on liian sitkeää. Tämä on hyväksyttävää silloin, kun ruokailu tapahtuu ravintolassa. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat