Käytätkö paljon kuulokkeita? Riskinä iljettävät seuraukset!

Jos kuulut niiden ihmisten joukkoon, jotka pitävät kuulokkeita päässään ison osan päivästä, tämä juttu voi saada sinut muuttamaan rutiinejasi.

Monelle meistä kuulokkeet ovat kuin parhaat ystävät. Niitä käytetään paljon niin töissä kuin vapaa-ajallakin, mutta tiedätkö mitä voi tapahtua, jos kuulokkeita käytetään liian pitkiä aikoja putkeen? Ja nyt ei puhuta kovasta äänenvoimakkuudesta johtuvista kuulovaurioista. 

Kuulokkeiden ja korvien puhtaus ensiarvoisen tärkeää

Korvat ovat yksi kehon herkimmistä osista, ja jo pienikin naarmu korvakäytävässä voi aiheuttaa niille vakavaa vahinkoa. On siis sanomattakin selvää, että sinun tulisi suojella korviasi parhaasi mukaan – myös silloin, kun korviasi peittävät kuulokkeet, kertoo Providr.

Lääkäreiden mukaan jatkuva kuulokkeiden käyttäminen voi synnyttää herkkiin korviisi ikävän näköisiä, mutta ennen kaikkea kivuliaita mustapäitä. Jos haluat välttää näppylöiden syntymisen korviisi, itsestäänselvä neuvo on pitää välillä taukoa kuulokkeista ja antaa korvien hengittää. 

The Doctors -ohjelmassa havainnollistetiin, kuinka ikävän näköistä jälkeä kuulokkeet voivat saada aikaan. Katso, jos uskallat!


Jos tauon pitäminen tuntuu sinusta mahdottomalta, tämän ikävän vaivan välttämiseksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sekä korvien että kuulokkeiden puhtauteen. 

Lähde: Providr

***

0:37

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja