Käytätkö kosteusvoidetta oikein? Lue vinkit!

Kosteusvoiteen käyttö on melko arkista puuhaa: pari kertaa päivässä levität sitä purkista hipiälle, ja se on siinä. Tiesitkö, että kosteusvoidetta voi kuitenkin käyttää tehokkaammin? Kokeile asiantuntijoiden vinkkejä talven kuivattaman ihon hellimiseen.

Oikeanlainen tuote

Aloita hankkimalla kosteusvoide, joka oikeasti kosteuttaa ihoasi. Kosteusvoiteen on tärkeää sisältää kosteutta sitovia ainesosia. Tarkista voiteen tuotesisältö ja varmista, että se sisältää edes yhden vettä sitovan aineen eli humektantin. 

– Humektantit ovat tärkeitä pitkäkestoisessa kosteutuksessa. Kosteudensitojia ovat muun muassa glyseriini, hyaluronihappo ja propyleeniglykoli, selventää ihotautilääkäri ja toimitusjohtaja Graig Kaffert Amarte Skin Care –kosmetiikkayhtiöstä.

Aloita kevyimmästä

 – Ihonhoitotuotteiden teho on suurin, kun käyttää yhdessä vaikuttavia tuotteita oikeassa järjestyksessä, sanoo Kraffert.

Aloita kevyimmän koostumuksen tuotteella ja lopeta paksuimmalla. Levitä ensin seerumi, sitten öljy ja lopuksi voide. Poikkeuksena on aurinkosuoja, joka tulisi levittää iholle viimeisenä.

– Ei kannata levittää suojakerrointa kosteusvoiteen alle, sillä aurinkosuojat luonnostaan estävät voiteen ihoon imeytymisen, selittää Kraffert. 

Älä vaihda hyvää

Ihonhoitoa ei tarvitse talven vuoksi rankata uuteen uskoon.

– Jos ihonhoitorutiinisi toimii, miksi muuttaisit sitä vain sesongin vuoksi? kysyy ihotautilääkäri ja psykiatri Amy Wechsler.

Taisteluun ihon kuivumista vastaan voit hankkia talveksi rasvaisemman voiteen tavallisen voiteesi rinnalle. Lisäkosteutusta voit tarjota ihollesi seerumeilla tai kasvoöljyillä. Etsi seerumi, joka sisältää hyaluronihappoa tai kokeile jojoba-, argan- tai ruusunmarjaöljyjä.

Levitä kosteaan ihoon

Kosteusvoide levitetään ihoon yleensä suihkun tai kasvojen pesun jälkeen. Liian märästä ihosta voide valuu kuitenkin pois.

– Parasta on levittää kosteusvoide raikkaan kosteaan ihoon pyyhekuivauksen jälkeen, neuvoo Kraffert.

Annostele tarpeen mukaan

Kraffertin mukaan ei ole olemassa tarkkaa määrittelyä siitä, kuinka paljon kosteusvoidetta tarvitsee, olipa kyse sitten kasvoista tai kaulasta.

– Kokeilemalla selvität, kuin paljon kutakin tuotetta kussakin tilanteessa tarvitset.

Mikäli kaikki voide ei kulu, olet todennäköisesti annostellut sitä liikaa. Jos voide taas ei tunnu levittyvän helposti tarvitsemiisi kohtiin, tarvitset sitä lisää.  

Älä unohda dekoltee-aluetta

Käyttäessäsi anti-aging –kosteusvoidetta kasvoihin, voit hyvin sipaista sitä myös kaulaan. Wechsler suosittaa käyttämään samaa tuotetta kaulaan, dekoltee-alueelle sekä käsiin – ikääntyminen kun näkyy kaikilla näillä alueilla. Kasvojen ihonhoitotuotteet ovat täsmäaseita ryppyjä ja pigmenttimuutoksia vastaan, tavalliset vartalovoiteet eivät sitä tee. Älä kuitenkaan käytä vartalovoidetta kasvoille – se voi ärsyttää kasvojen herkkää ihoa ja tukkia ihohuokosia.

Levitä voidetta ylöspäin suuntautuvin liikkein

Ikääntymisen myötä painovoima vetää ihoa alemmas aiheuttaen ihon roikkumista ja ryppyjä. Eräät ihonhoidon asiantuntijat suosittelevat torjumaan ilmiötä näin: levitä kosteusvoidetta ylöspäin suuntautuvin vedoin. Konsti ei ehkä riitä muuttamaan painovoiman vaikutusta, mutta ei todennäköisesti tee pahaakaan. Hellä hieronta edistää ihon verenkiertoa, vähentää turvotusta ja edistää kosteuden imeytymistä.

Lähde: Grandparents.com, Terveyskirjasto.fi

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat