"Käytän sitä aamukahteen joka päivä!" Opettaja vaatii vanhempia heräämään: Teinisi ei tarvitse älypuhelinta!

2:16

Opettaja pani oppilaansa jatkamaan lausetta "asia, jota vanhempani eivät tiedä sosiaalisen median käytöstäni, on..." Tulokset voivat järkyttää.

Huolettaako some? Yllä olevalla videolla Ilona Ylikorpi kertoo MTV Digin haastattelussa, missä menee vanhempien kyttäämisen ja normaalin huolehtimisen raja

Mitä sinä et tiedä lapsesi sosiaalisen median käytöstä? Jos vastaat "tiedän kaiken", saatat pian järkyttyä.

Amerikkalainen opettaja Skipper Coates uskoo, etteivät lapset tarvitse älypuhelinta, kertoo ABC News. Hän päätti panna 14-15-vuotiaat oppilaansa jatkamaan lausetta "asia, jota vanhempani eivät tiedä sosiaalisen median käytöstäni, on..."

Vastaukset jopa "sairaita"

Coates kirjoitti aiheesta, ironista kyllä, Facebookissa. Naisen mukaan vastaukset olivat masentavia, särkivät sydämen ja osa niistä oli jopa "sairaita".

– Maailman vanhemmat, herätkää. Lapsenne elävät maailmassa, johon sinua ei ole kutsuttu. Ja he tietävät, miten pitää sinut poissa sieltä. Teinisi ei tarvitse älypuhelinta, Coates kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että kaikki kysymyksiin vastanneet lapset ovat niin sanotusti "hyvä koulussa". Vain viidellä lapsella ei vastausten mukaan ollut sosiaalista mediaa käytössään.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lapset jatkoivat lausetta muun muassa näin!

Asia, jota vanhempani eivät tiedä sosiaalisen median käytöstäni, on...

 • Että oikeasti olen sosiaalisessa mediassa
 • Miten löytää kuvani sieltä
 • Käytän sitä noin aamukahteen joka päivä
 • Voin poistaa lähettämiäni viestejä
 • Saan alastonkuvia pojilta, joita en edes tunne
 • Siellä on paljon nettikiusaamista, sekstailua, pornoa, ja ihmisiä, jotka eivät välitä sinusta ja yrittävät saada olosi tuntumaan paskalta.
 • Minua manipuloidaan (siellä) usein niin, että ajattelen, että jos lakkaan puhumasta joillekin (ihmisille), he yrittävät tappaa itsensä tai jotain.
 • Puhun siellä ihmisille, joille minun ei pitäisi puhua. Olen Instagramissa, vaikka minun ei pitäisi.

Hän itse ei järkyttynyt vastauksista, mutta halusi silti jakaa saamiaan huolestuttavia vastauksia herätelläkseen vanhempia lasten todelliseen toimintaan.

Lähde: Abcnews.go.com, Facebook

Lue myös

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja