Kavereiden kanssa juttu luistaa, mutta miksi parisuhde muuttuu tylsäksi? Raati vastaa: "Tästä käytetään myös nimitystä arki"

Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Naiset vastaavat 0:30
Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Naiset vastaavat

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Miksi parisuhde muuttuu tylsäksi? Kavereiden, työkavereiden ja muun perheen kanssa on mukavaa (tehdään asioita, jutellaan, odotetaan näkemistä ja vitsaillaan), mutta sen rakkaan puolison kanssa tilanne muuttuu tylsäksi ja ankeaksi. Mihin liekki katoaa?" kysyy nimimerkki Vaihtokaan ei auttanut.

Näin raati vastasi

"Yhteiskunta on liian turvallinen. Siksi nainen ei tarvitse miestä turvakseen, eikä oma mies enää kiinnosta, kun on lapset tehnyt. Kun nainen ei erotakaan kehtaa, kenties lasten vuoksi, mies on pakkopullaa, jota pitää vain sietää samalla, kun muita katselee."
– Mies, kai, 57 aviossa

"Parisuhteessa ihmisen yksilöllisyys on koetuksella. Yhtäkkiä elämässä ei määrääkään pelkästään oma mieli, vaan on otettava huomioon myös kumppanin tarpeet. Tämä saattaa aiheuttaa kyllästymistä parisuhteeseen. Muiden ihmisten kanssa koet olevasi yksilö."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Odotukset kumppania kohtaan isommat. Joskus ajan kanssa suhteen osapuolet laiskistuvat, nähdään toinen arjen tavallisissa tilanteissa, eletään oravanpyörää. Ei käydä missään yhdessä tai tehdä mitään, ei nähdä vaivaa toisen eteen. Lihotaan, passivoidutaan."
– Nainen, 34, parisuhteessa

"Tästä käytetään myös nimitystä arki. Tehkää yhdessä jotain kaksistaan. Menette vaikka viikonloppulomalle toiseen kaupunkiin. Olette vain sinä ja hän. Voitte puhua vaikka ensitapaamisesta ja muistella sitä alkuhuumaa. Kyllä se kipinä sieltä esiin tulee."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat