Kavala takatalvi iski: Autoilija, muista nämä vinkit!

Hurja takatalvi saapuu – ihmiset vaihdattavat talvirenkaita takaisin 5:04
KATSO MYÖS: Hurja takatalvi saapuu – ihmiset vaihdattavat talvirenkaita takaisin.

Jos liikut autolla, niin palauta nämä talviautoiluun liittyvät seikat mieleesi.

Erityisen haastavaa takatalvi on niille autoilijoille, jotka ovat jo ehtineet vaihtaa kesärenkaat alle. Nämä autokorjaamoketjun vinkit on syytä muistaa takatalven yllättämässä tilanteessa.

1. Lumiharja, skrapa ja lämmitysjohto

Kun pyryttää, niin jo laki velvoittaa puhdistamaan menopelin lumesta. Auton puhdistaminen lumesta on myös osa näkyvyyttä ja liikenneturvaa. Myös esilämmitystä kannattaa hyödyntää, kun lämpötilat ovat nollassa tai pakkasella. 

Esilämmitys tekee moottorille hyvää, ja se vähentää myös polttoaineen kulutusta sekä säästää ympäristöä. Sisätilalämmitin auttaa puolestaan ikkunoiden skrapaamisurakkaan ja lieventää huurtumista.

2. Varaa ajoon riittävästi aikaa

Kiire ja ajaminen ovat turvallisuusriski. Näin on erityisesti silloin, kun tiet ovat liukkaat tai näkyvyys on kelin vuoksi huono. Ajomatkoille suositellaan aina varaamaan riittävästi aikaa.

3. Rauhallisuus ja turvavälit ovat liikenteessä tärkeitä

Huonolla ajokelillä on tärkeää ajaa rauhallisesti. Lisäksi tilannenopeus on syytä sopeuttaa keliin. Tärkeää on myös huolehtia tarpeeksi pitkistä turvaväleistä, mikäli tiellä tulee yllättäviä tilanteita.

4. Kesärenkailla ei lähdetä talvikeliin

On syytä välttää ajamista kesärenkailla, jos on pakkasta ja tiet ovat lumisia ja jäisiä.

– Talvirenkaat tulisi lähtökohtaisesti olla alla kelin vaatiessa. Mikäli talvisissa olosuhteissa ajaa kolarin kesärenkailla, vakuutusyhtiö saattaa tehdä vähennyksen korvauksista. Tarkat ehdot kannattaa tarkastaa omasta vakuutusyhtiöstä, Autoklinikan Valtteri Savolainen sanoo tiedotteessa.

5. Talvirenkaiden vaihdossa ei ole syytä kiirehtiä

Vaikka virallinen talvirengaskausi on ohi, niin kesärenkaiden vaihdon kanssa ei tarvitse kiirehtiä. On tärkeämpää syynätä lämpötiloja ja takatalven etenemistä kuin katsoa kalenteria. Vaihda talvirenkaat vasta sitten, kun sää sen mahdollistaa.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat