Mainos

Kaupunginjohto kutsuu lahtelaisia vastustamaan rasismia

Lahden kaupunginjohto tuomitsee mielenosoittajien viimeöisen käyttäytymisen Hennalan vastaanottokeskuksen edustalla. Kaupunginjohto kutsuu kaikkia lahtelaisia vastustamaan rasismia ja syrjintää.  

– Jokaiseen ihmisarvon loukkaukseen, rasistiseen tekoon ja uhkailuun on puututtava. Meillä tulee olla nollatoleranssi väkivaltaan. Toivomme vilpittömästi, että lahtelaiset voivat jokainen omalta osaltaan edistää ihmisten välistä luottamusta, avunantoa ja empatiaa, kaupunginjohdon tiedotteessa todetaan.  

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, kaupunginhallituksen puheenjohtajisto sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Valtuuston toinen varapuheenjohtaja Lasse Koskinen (ps.) puuttuu allekirjoittajien joukosta, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.  

Kaupunginjohtaja Myllyvirta toteaa, että mielenilmauksen voimakkuus tuli yllätyksenä.  

– On uskomatonta, että sinne saatiin 70 sitoutunutta vapaaehtoista SPR:läistä (Suomen Punainen Risti) muutaman tunnin varoitusajalla paikalle. Sellainen henki kaupungissa on muutenkin, Myllyvirta sanoo.  

– Siellä oli pari-kolmekymmentä nuorehkoa ihmistä osoittamassa mieltä. Se on Suomessa laillista, mutta kun mennään tällaiseen vihakäyttäytymiseen sekä vapaaehtoisia että turvapaikanhakijoita kohtaan, se on todella huolestuttava ilmiö Suomessa.  

Valokuvat Ku Klux Klanin asuun pukeutuneesta mielenosoittajasta ovat herättäneet huomiota jo ulkomaalaisissakin viestimissä. Huolestuttaako tämä Lahden kaupungin maineen kannalta?  

– Kauempaa katsoen olen enemmänkin huolestunut Suomen maineesta ja sellaisesta historiattomuudesta, jota Ku Klux Klanin symbolien käyttäminen osoittaa, Myllyvirta vastaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.