Yle kuvasi Ku Klux Klan -asuisen Lahdessa: Näin poliisi kommentoi tapahtunutta

Poliisi vakuuttaa varautuneensa Lahdessa viime yönä pakolaisia vastaan suunnattuun iskuun.

Mielenosoittajat heittivät Lahden Hennalan varuskuntaan turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia ilotulitteilla. Yksi mielenosoittajista oli pukeutunut valkoiseen huppuun, joka tiedetään yhdysvaltalaisen rasistisen Ku Klux Klan -äärijärjestön symboliksi.

Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa. Poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä mielenilmaukseen liittyen.

– Poliisi on antanut kaksi rangaistusvaatimusta ilotulitteiden käsittelyyn liittyen, toinen järjestysrikkomuksesta ja toinen varomattomasta käsittelystä, kertoo rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisilaitokselta.

Mielenilmaukseen osallistuneet olivat poliisin mukaan lähinnä paikallisia, nuoria aikuisia. Poliisi arvelee, että mielenilmauksesta oli sovittu sosiaalisessa mediassa.

– Ei ole tietoa, että mielenosoittajilla olisi rikostaustaa tai he olisivat jollain tavalla järjestäytyneitä, Hirvonen sanoo.

Poliisi kertoo seuraavansa aktiivisesti tilannetta vastaanottokeskuksen luona ja turvaavansa turvapaikanhakijoiden saapumista.

– Olemme paikalla, jos tarve siihen tulee. Katsotaan myös tässä päivän aikana, onko ketää muuta syytä epäillä rikoksesta, rikosylikomisario Martti Hirvonen sanoo.

Katso täältä Ylen kuvan Ku Klux Klan-asuun pukeutuneesta mielenosoittajasta.

Lue myös:

    Uusimmat