Kauppalehti: Naisille rajattu suomalaissaari vastatuulessa, amerikkalaisyrittäjä purkautuu sääntö-Suomesta

0:49

Kauppalehti uutisoi sunnuntaina raaseporilaisen ”naissaaren” olevan vaikeuksissa amerikkalaisyrittäjän petyttyä suomalaiseen byrokratiaan ja asenneilmapiiriin.

Tämän vuoden alussa kansainvälinen ja kotimainen media kohisi tohkeissaan Raaseporissa sijaitsevasta saaresta, jonka yhdysvaltalaisyrittäjä Kristina Roth osti perustaakseen sinne vain naisille tarkoitetun lomakeitaan.

SuperShe Island herätti alusta alkaen myös soraääniä. Sen epäiltiin esimerkiksi rikkovan jokamiehenoikeuksia.

Saaren kohtaama vastatuuli näyttää vain yltyneen. Kauppalehti kertoo, että Roth on saanut tasa-arvovaltuuteltulta selvityspyynnön liiketoiminnastaan ja kohdannut muitakin ongelmia siinä määrin, että tulevien vuosien SuperShe-tapahtumat on päätetty siirtää pois Suomesta Karibialle.

Roth ihmettelee Kauppalehden haastattelussa, miksi suomalaiset ”laittavat barrikadit ylös”, kun joku olisi tuomassa maahan valtavasti näkyvyyttä ja oikeaa liiketoimintaa. Roth kuvailee Suomea hankalaksi, kielteiseksi sekä energiaa ja aikaa imeväksi maaksi.

– Olen kaatanut maahanne jo miljoonia euroja. Olin suunnitellut investoivani lisää Suomen saaristoon ja Lappiin, mutta tätä menoa se ei tule tapahtumaan, Roth sanoo Kauppalehdessä.  

Roth ei toistaiseksi halua kommentoida Hyvää Elämää -sivustolle tarkemmin SuperShe Islandin tulevaisuudennäkymiä tai aikatauluja yritystoiminnan mahdollisen käynnistymisen suhteen. Hän kuitenkin vakuuttaa, että projekti jatkuu edelleen ja hän tekee jatkuvasti töitä sen eteen.

– Rakastan maata (Suomea) ja sen ihmisiä. Artikkeli (Kauppalehdessä) keskittyi kokemuksiini yrittäjänä ja investoijana, Roth lisäksi huomauttaa Hyvää Elämää -sivustolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja