Mainos

Kauppa lopetti energiajuomien myynnin alle 15-vuotiaille

Energiajuomien liikakulutuksen aiheuttamat ongelmat Ruoholahden metroasemalla Helsingissä ovat kärjistyneet siihen pisteeseen, että aseman K-market lopetti eilen juomien myymisen alle 15-vuotiaille. Uusi Suomi kertoo asiasta verkkosivuillaan.

- Meillä on jopa 10-vuotiaita asiakkaina, jotka juovat 5 tölkkiä päivässä, kauppias Niko Grönberg huolehtii.

Myyntikiellon taustalla on metroaseman ja kaupan omien ongelmien vuoksi myös vanhemmilta tullut palaute. Kauppiaan mukaan nuorten huolestuneilta vanhemmilta on tullut jo 20 yhteydenottoa energiajuomien haittavaikutuksista.

Grönberg otti K-15-rajan käyttöön eilen. Viisikunta-lehti kertoi viime viikolla alavuslaisen kauppiaan lopettaneen energiajuomien myymisen alle 13-vuotiaille.

Ruoholahden nuoret itse ovat ottaneet myyntirajoituksen vastaan huonosti.

- Kirosanoja tulee. Kai tämä on tullut yllätyksenäkin heille. Paljon joudutaan tölkkejä ottamaan sivuun, kerrotaan kassalta.

Kauppias pysyy kuitenkin linjassaan.

- Päätimme näyttää tässä esimerkkiä muille. Energiajuomien terveysvaikutuksia ei ole vielä tutkittu kunnolla. Niissä on tauriinia ja kofeiinia, hampaat menevät. Jos jo 10-vuotiaana sydän rupeaa hakkaamaan, miten se vaikuttaa tulevaisuudessa, Grönberg on huolissaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.