Kaunistautuminen alkaa nyt – näin hoidat ihon kesäkuntoon

Ilmojen lämmetessä on luonnollista vähentää vaatetusta ja antaa ihon näkyä. Ensiaskel tähän on hoitaa talven aikana peitossa ollut iho kesäkuntoon.

Koska Suomen kesä on niin lyhyt ja nopeasti ohi, kannattaa siitä nauttiminen aloittaa hyvissä ajoin. Toukokuu on hyvä ajankohta alkaa hoitaa kehoa ja mieltä kesäkuntoon. Tärkeää on kiinnittää huomiota myös henkiseen hyvinvointiin. Jos mieli ei ole virkeä, on hankala näyttääkään virkeältä. Stressi, epäterveellinen ruokavalio ja kiire vaikuttavat ikävällä tavalla myös ulkonäköömme.

Ihon hoidossakin on hyvä huomioida se, että kesäiho tarvitsee tilaa hehkuakseen. Sen vuoksi on tärkeää kuoria pois talven pieksemä iho hehkuvan kesäihon alta.

Kuori

Ihon puhdistus ja kuorinta ovat tärkeimpiä ihonhoitovinkkejä. Säännöllinen kuorinta auttaa ihoa pääsemään eroon kuolleista ihosoluista. Kuorinta valmistaa ihoa voiteille ja auringolle.

Vaikka kuorinta unohtuu helposti, varaa sille aikaa muutama hetki viikosta. Kesään mennessä kuorit kehoasi jo automaattisesti.

Kostuta iho suihkussa, levitä vartalolle kuorinta-aine ja kuori kuorintakintaalla, pesusienellä, tai -hansikkaalla. Huuhtele pois.

Kosteuta

Pidä huoli ihon kosteudesta. Kuivaa iho kevyesti, älä hankaa rankasti pyyhkeen kanssa. Levitä kosteusvoide pian suihkun jälkeen.

Muista aurinkovoide keväälläkin

Jo kevätauringon paisteessa on syytä muistaa käyttää aurinkovoidetta.

Turhat karvat pois

Kesäiho on kauneimmillaan sileänä, joten turhat karvat on syytä hoitaa pois kesän korvilla. Aja pois ainakin sääri- ja kainalokarvat, pidä myös huoli bikinirajastasi.

Helli jalkoja

Vielä ei ole syytä laittaa jalkaan avonaisia sandaaleja, mutta jalatkin on hyvä huolehtia kuntoon hyvissä ajoin. Siisti varpaankynnet, leikkaa ne nätiksi ja lakkaa kauniiksi. Myös jalat on syytä kuoria, kovettumat raspata ja jalat yleisesti rasvata pehmeämmiksi. Vältä rasvauksessa varpaanvälejä, jotteivät välit kostu liikaa. Muista myös kuivata varpaanvälit huolellisesti.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja