Kauneutta luonnonantimilla

Kauneutta voi hoitaa myös ilman kemikaaleja. Asiantuntija-apuun kannattaa turvautua, jos haluaa luopua kemikaaleilla höystetyistä hiustenhoitotuotteista. Helpot kasvonaamiot sen sijaan valmistuvat kotona käden käänteessä.

Ihon lisäksi myös hiuksia voi hoitaa ekologisesti. Ekokampaajia kouluttava Mona Mether kehottaa kuluttajia valitsemaan luontoystävällisiä hiustenhoitotuotteita.

– Kannattaa käyttää sertifioituja luontoystävällisiä tuotteita ja kasvivärejä.

Shampoita, hoitoöljyjä ja viimeistelytuotteita voi myös tehdä itse. Alkuun pääsee, kun ottaa yhteyttä ekokampaajaan.

– Ekokampaajalta voi saada henkilökohtaisen hoito-ohjelman, Mether sanoo.

Helpointa luonnonmukainen kauneudenhoito on aloittaa kasvonaamioilla ja kuorinnalla, jotka valmistuvat kätevästi ruokakauppojen aineksista. Näillä vinkeillä pääset alkuun.

Puhdistava naamio

Tarvitset:

- luonnonjogurttia

- hunajaa

Jogurtti puhdistaa ja kosteuttaa ihoa. Lisää jogurtin sekaan pari teelusikallistajuoksevaa hunajaa. Levitä seos kasvoillesi, mutta vältä silmiä. Pidä naamiota kymmenen minuuttia, ja huuhdo se sitten pois vedellä. Naamio jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi. Jos teet kerralla suuren määrän massaa, muista säilyttää se jääkaapissa.

Virkistävä naamio

Tarvitset:

kaksi kananmunaa

juoksevaa hunajaa

Kun kasvosi kaipaavat nopeaa virkistystä, tee naamio kahdesta raa'asta kananmunasta. Sekoita joukkoon teelusikallinen juoksevaa hunajaa, ja levitä naamio kasvoillesi. Anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele sen jälkeen kasvosi huolellisesti vedellä.

Luonnollinen kuorinta-aine

Tarvitset:

- sokeria

- oliiviöljyä

Hiero kasvoillesi ja kaulallesi oliiviöljyä. Upota kosteat kätesi sokeriastiaan ja hiero sen jälkeen sokerilla hellävaraisesti kasvoja ja kaulaa.

Hiero erityisen huolellisesti nenän aluetta ja otsaa. Pese kasvosi lopuksi pesunesteellä. Luonnollisina kuorinta-aineina toimivat myös merisuola, murskatut pähkinät ja keitetyt kahvinporot.

Kosteuttava naamio

Tarvitset:

- avokadoa

- banaanin

- hunajaa

Avokadon vitamiinit tekevät ihmeitä kasvoille. Muussaa avokado ja banaani haarukalla ja sekoita joukkoon teelusikallinen hunajaa. Levitä naamio kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa 15–20 minuuttia. Huuhtele naamio viileällä vedellä.

Studio55/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank

Lähde: natural-skin-care-info.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja