Kauneutta ja huumaavaa tuoksua – toimitus testasi tuoksukynttilät

Syksy on kynttilöiden aikaa joten toimitus testasi neljän eri valmistajan tuoksukynttilöitä. Tarkoituksena oli seurata kuinka paljon kynttilät tuoksuvat poltettaessa ja polttamatta, jääkö tuoksu huoneeseen, miten tasaisesti kynttilät palavat ja miltä kynttilät näyttävät.

Desico

Testattavat tuoksut: Vanilja, maitokahvi, joulu, appelsiini&persikka, sitruuna ja eucalyptus


Desicon kynttilät ovat yksinkertaisuudessaan tyylikkäitä ja mikä parasta, läpivärjättyjä. Lanka on sopivan paksu, se ei savuta ja palaa tasaisesti ja kauniilla liekillä. Kynttilät ovat myös tukevia.

Kynttilät tuoksuvat jo valmiiksi kun niitä ei polteta. Kun tulee huoneeseen, haistaa kynttilän, vaikka se ei palaisikaan. Nämä tuoksuvat juuri tarpeeksi. Mutta poltettaessa tuoksu ei kunnolla leviä. Kynttilät sopivat herkkänenäisille jos ei pidä voimakkaista tuoksuista. Tuoksut ovat mietoja eivätkä täytä tilaa liikaa. 

Testissä tuoksut saivat kritiikkiä, vanilja koettiin liian saippuaiseksi, ei tarpeeksi vaniljaiseksi. Myöskään joulu-kynttilässä ei haistettu ns. tavanomaista joulutuoksua.

Appelsiini&persikka- ja sitruunakynttilän tuoksut puolestaan olivat pehmeitä ja miellyttäviä. Ei pistäviä eikä päätä särkeviä. Sitruunasta tosin tuli enemmän hyttyskarkoitin mieleen. Eucalyptus oli mukavan raikas uusi tuttavuus.

Ikea

Testattavat tuoksut: Vanilja, omena, mandariini ja kukat

Lasipurkit olivat yksinkertaisen tyylikkäitä. Steariini ei ollut kuitenkaan lasissa tasaisesti jonka vuoksi kynttilä ei näyttänyt kovin kauniilta vaan enemmänkin läikikkäältä. 

Kynttilät palavat tasaisesti ja ovat läpivärjättyjä, paksu lanka palaa siististi ja liekki on kaunis. 

Tuikut puolestaan ovat sotkuisen näköisiä kun steariinia ei ole ylös reunoihin asti, reunat menevät ruttuun ja rikkovat steariinin. Tuikut myöskin palavat epätasaisesti.

Vaniljan tuoksu on näissä hyvä, miellyttävä ja ei päällekäyvä. Se tuoksuu palaessaan paremmin kuin ilman liekkiä ja oli Ikean kynttilöistä paras. Omena taas ei oikein tuoksunut palaessaan muulle kuin steariinille. Syreeni koettiin suihkusaippuamaiseksi ja appelsiini taas aasialaiseksi hyttyskarkotteeksi. Appelsiini oli kuitenkin myös turvallisen oloinen joka sopii joka kotiin. Ei ärsytä muttei toisaalta anna mitään.

Castelbel

Testattavat tuoksut: White&silver, Ruby Red, Black Edition ja Pomegranate


Nämä olivat testin kauneimmat kynttilät. Rasiat ja lasipurkit ovat kauniita.

Lanka on kynttilöissä tosi paksu ja vahva mutta käryttää ja jää aina kytemään. Kynttilät eivät myöskään pala kovin tasaisesti.

Kaikki kynttilät tuoksuvat voimakkaalta purkissa kun niitä ei polta mutta palaessaan tuoksut ovat mietoja. Ei haittaa niitä jotka eivät tykkää tuoksukynttilöistä mutta eivät oikein anna mitään niille jotka taas tykkäävät niistä. Nämä eivät täyty huonetta tuoksulla. Kynttilää ei myös haista silloinkaan kun se ei pala, ainoastaan silloin kun oikein haistelee suoraan purkista. Jos haluaa kunnolla tuoksua kotiin, niin näistä sitä ei tule tarpeeksi.

Tuoksut ovat miellyttäviä kun purkista haistelee. Erityisesti Pomegranate ja White&Silver. Tuoksut ovat arvokkaan oloisia ja niissä on vivahteita, ei siis liian yksinkertaisia. Black edition oli todella miehekäs mutta ei ärsyttävä eikä raskas.

Nämä ovat hyvä lahjaidea kauniin paketin ja miedon palamistuoksun vuoksi.

Yankee candle

Testattavat tuoksut: Clean cotton, Lilac blossom, Fluffy towels, Vanilla satin, Sicilian lemon, Orange splash, Sweet apple, Ginger dusk, Happy halloween, Amber moon

Hauskat purkit mutta isot tarrat kyljessä eivät tee niistä kovinkaan kauniita. Pieniä purkkeja on vaikea sytyttää ilman, että lasi mustuu. Lisäksi osassa steariini ei ollut kovin tasaisesti jolloin purkki näytti läikikkäältä.

Monet tuoksut olivat liian voimakkaita kun purkista haistaa mutta kun sytyttää, voimakas tuoksu katoaa. Kynttilä ei myöskään tuoksu tarpeeksi sellaisenaan kun astuu huoneeseen, poltettaessa se ei myöskään täytä huonetta tuoksullaan.

Lanka on näissä aika ohut mutta kynttilät palavat kuitenkin tasaisesti ja kauniisti.

Tuoksut olivat kovin erilaisia, osa todella voimakkaita ns. päänsärkytuoksuja kuten Fluffy towels. Tuoksu oli hyvä mutta liian voimakas, kuin myös Clean cottonin kohdalla. Siinä tuoksu oli kuin puhdas koti ja puhtaat lakanat mutta poltettaessa tuoksu taas katosi. Sweet applea taas ei pystynyt polttamaan kerralla kauaa, koska tuoksu oli niin voimakas.

Osa tuoksuista oli voimakkaan karkkimaisia kuten Sicilian lemon, Ginger dusk ja Sweet apple. Ne ovat samalla tarpeeksi voimakkaita, mutta myös tarpeeksi mietoja. Yankee candlen sitruuna todettiin sitruskynttilöitä parhaimmaksi, se vastasi aitoa sitruunaa.

Vanilla satin ja Lilac blossom tuoksuivat myös poltettaessa ja polttamatta.

Lasipurkkiin sijoitettavat kynttilät jotka sulavat kokonaan nesteeksi, olivat kovin murenevaisia mutta paloivat kauniin tasaisesti.

Amber moon oli tuoksunsa puolesta yksi suosituimmista sillä siinä oli vivahteita eikä tuoksu ollut yksitoikkoinen.

Lue myös:

    Uusimmat