Kaukaisilta tähdiltä saatu mystisiä radiosignaaleja: Vihjeitä piilossa olevista planeetoista

Tähtitieteilijät ovat havainneet joukon tähtiä, joissa tapahtuu jotakin odottamatonta.

 Tähtien on havaittu tuottavan radiosignaaleja, vaikka niissä ei havaintojen mukaan pitäisi olla mitään signaaleja tuottavia elementtejä.

Signaaleja analysoimalla tutkijat ovat päätelleet, että osassa tapauksia signaalit johtuvat sellaisista eksoplaneetoista, joita tutkijat eivät ole pystyneet havaitsemaan.

Science Alert -sivuston artikkelissa huomautetaan, että kyse ei ole ”muukalaisten lähettämistä signaaleista”, vaan signaalit syntyvät luonnollisesti eksoplaneetan ja emotähden magneettikentän yhteisvaikutuksesta.

1:34
Tähtitieteilijät ovat löytäneet seitsemän maan kaltaista planeettaa vain 40 valovuoden päässä Maasta.Näistä eksoplaneetoista kolme on niin sanotulla elämälle sopivalla vyöhykkeellä, ja niillä voi olla jopa valtameriä. Tämä lisää jonkinlaisen elämän todennäköisyyttä planeetoilla. (22.02.2017)

Fyysikko Benjamin Pope Australiassa sijaitsevasta Queenslandin yliopistosta kertoo, että erikoisia signaaleja on havaittu kaikkiaan 19 kaukaiselta punaiselta kääpiötähdeltä. Neljän tähden osalta signaalit selittyvät hänen mukaansa parhaiten piilossa olevista planeetoista, jotka kiertävät niitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja