Mainos

Kauhutapahtuman tuottaja myöntää: "Asiakkaita on saatettu koskea takamukseen"

Helsingissä kauhutapahtuma After Darkin vastaava tuottaja Janne Haonperä tietää, että esitykseen osallistunut henkilö on antanut poliisille palautetta viime maanantaina järjestetystä tapahtumasta. Iltalehden mukaan henkilö on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen.

Haoperän mukaan tapahtumassa ei missään tapauksessa ollut tarkoitus ahdistella ketään. Asiakas on hänen mukaansa kuitenkin kokenut ahdistavaksi tilanteen, jossa häntä on kosketeltu intiimialueille.

– Tällaisia alastonkohtauksia on ollut ainoastaan yksi. Julkisuudessa on annettu ymmärtää, että asiakkaat olisivat olleet alasti, mutta heillä on ollut normaalisti kaikki vaatteet päällä. Vain yksi esiintyjä eli miesnäyttelijä on ollut tilanteessa alasti.

Haonperä painottaa, että tapahtuman käytäntöjä on muutettu niin, etteivät näyttelijät saa enää jatkossa kosketella asiakkaita intiimialueille. Iltalehden haastatteleman osallistujan mukaan viime maanantain tapahtumassa alaston miesnäyttelijä oli muun muassa tarrannut ihmisiä kiinni sukupuolielimistä ja työntänyt yllättäen sormet osallistujan peräaukolle.

– Tässä on ollut sellainen kohtaus, jossa joitakin asiakkaita on saatettu koskea, esimerkiksi takamukseen, Haonperä myöntää. 

Esityksen tuottava Dusk Till Dawn Productions Oy ei Haonperän mukaan halua yhdenkään asiakkaan kokevan tilannetta seksuaalisesti ahdistavana. Tämänhetkisten tietojen mukaan ainoastaan yksi asiakas on valittanut tilanteesta poliisille. Miesnäyttelijä on saattanut kuitenkin kosketella muitakin esityksessä olleita samalla tavalla.

– Me kerrotaan kuitenkin aina ennen esitystä asiakkaille, että minkä tyyppisestä kokemuksesta tässä on kyse. Tapahtumassa ei kuitenkaan haeta mitään seksuaalista koskettelua, Haonperä sanoo.

Haonperä ei halua paljastaa tapahtuman kulkua tarkasti, jotta ei pilaisi tulevien asiakkaidensa kokemusta. Tämän vuoden puolella on tarkoitus järjestää vielä kaksi tapahtumaa.

Esityksen yhdessä kohtauksessa miesnäyttelijä on alasti valaistussa tilassa. Samassa tilassa on noin parikymmentä henkilöä – asiakkaita ja näyttelijöitä.

Haonperä painottaa, että tapahtumat ovat täysin turvallisia. 

– Tietenkään nämä ei ihan kaikille sovi. Asiakkaan on tietenkin hyvä vähän etukäteen varmistaa, että minkä tyyppiseen tapahtumaan on tulossa. Kaikki osallistuvat näihin tietenkin ihan vapaaehtoisesti. Koska kyseessä on tämmöinen provokatiivinen kauhuesitys, silloin käsitellään myös rankkoja teemoja, mutta asiaankuuluvalla tavalla, Haonperä muotoilee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.