Mainos

Kauhavan lentosotakoulun avaaminen vastaanottokeskukseksi sujui rauhallisesti

Torniosta saapui illalla yhdeksän maissa ensimmäinen lasti turvapaikanhakijoita Kauhavan perinteikkääseen lentosotakouluun, jonka valjastaminen vastaanottokeskukseksi meni äärimmäisen niukalla enemmistöllä läpi kaupunginhallituksessa.

Mielenosoituksia pelättiin etukäteen – turhaan. Silti viime yön tapahtumat Etelä-Suomessa vetivät mielen matalaksi SPR:n väellä.

-Oikeastaan se masentaa, että lähdetään tälle linjalle. Kun ihmiset tulevat hakemaan täältä turvaa, rauhaa ja elämälle uutta alkua, niin se käynnistetään tuolla tavalla, moitti SPR:n Länsi-Suomen toiminnanjohtaja Pekka Annala.

Kauhavalla oli varauduttu häiriöihin, sillä kaupunkilaiset ovat viime päivinä hermostuneet siitä, että lentosotakoulun alueella on myös yläasteen koululuokkia. 

-Kaupunkilaiset tällä hetkellä pelkäävät tätä. Kun eri kulttuureista tulee ihmisiä, niin nuoret likat, 12-16-vuotiaat, ovat tuolla samalla alueella missä nämä maahanmuuttajatkin, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Mika Kankaansyrjä. (sd.SIT)

Hän onkin monen muun kaupunkilaisen rinnalla vaatinut koululuokkia siirrettäväksi pois lentosotakoulualueelta. Vaihtoehtoina on ollut jopa kaupungintalon antaminen koululaisille ja kaupungin hallinnon siirtyminen lentosotakoululle.

-Maanantaina tehdään päätöksiä tässä asiassa. Olen itse saanut yli 300 huolestunutta yhteydenottoa tässä asiassa, sanoo Kankaansyrjä.

Vaikka kauhavalaiset ovat hermostuneet puolustusvoimien lähdöstä ja vastaanottokeskuksen tulosta, pohjalaisten ei uskota tarttuvan kiviin kovin helposti.

-Uhoa voi olla, mutta toivottavasti ei mitään toimintaa, sanoo lentosotakoulua pyörittävän LSK Business Parkin projektikoordinaattori Juha Jokelainen.

Naapurikunnassa Lappajärvellä on myös kerätty adresseja, jotta paikallista kylpylää ei muutettaisi vastaanottokeskukseksi. Kunnissa, joissa vastaanottokeskukset ovat uusi ilmiö, kyse on osin uuden pelosta.

-Kyllä peljätähän! Ja sitten kun muistetaan, että talvisodassa me olimme ensimmäisten joukossa kun piti lähteä omaa maata puolustamaan, perustelee Kankaansyrjä.

SPR esittää eteläpohjalaisille kainon toiveen.

-Toivoisin, että nyt elettäisiin siivosti ja otettaisiin tämä asia kunnialla hoitaaksemme tässä maassa. Me suomalaiset osataan kyllä tämä, vakuuttaa Annala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.