Kärpät yllättäen yhä ilman täyttä pottia – nyt riveistä poissa superlupaus

HPK-luotsi Pennanen HIFK-pelin alusta:"Henkisesti tiltattiin" 2:25

Uusi SM-liigaviikko pyörähtää käyntiin tiistaina kahden ottelun voimin. Oulussa Kärpät janoaa yhä kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa, kun taas TPS pyrkii nousemaan yksinään sarjan kärkeen.

Katso videolta HPK:n valmentajan Antti Pennasen ajatuksia HIFK-ottelun jälkeen. 

Kärpät–HPK

Kärpät kärsi lauantaina yllättävä 0-1-tappion SaiPalle Lappeenrannassa. Oululaisjoukkue tykitti kiekkoja hirveällä tahdilla päin SaiPan maalivahtia Niclas Westerholmia, joka oli liian vaikea mies ohitettavaksi. Kärpät laukoi yhteensä 64 kertaa ja Westerholm nappasi nollapelin 31 torjunnan myötä.

Kärppien selkeä kehityskohde onkin maalinteon tehokkuus. Pelillisesti Kärpät on hallinnut jokaista pelaamaansa ottelua, minkä myötä Oulussa ei kannatakaan huolestua vielä hallitsevan mestarin tekemisen tasosta.

Silti alkukauden saldo on pieni yllätys. Kärpät on kerännyt kasaan neljästä ottelusta vain viisi pistettä.

Kärpät tavoittelee kauden ensimmäistä pistepottia ilman superlupausta Rasmus Kuparia, joka on pelikiellossa.

Hänen tilalla kakkosketjun keskellä pelaa Jasse Ikonen.

Tolppien välissä Veini Vehviläinen on torjuntavuorossa.

HPK on pystynyt valmistautumaan illan otteluun neljä päivää, sillä hämeenlinnalaiset pelasivat edellisen kerran viime viikon torstaina. Tuolloin Kerho kärsi 2–6-tappion HIFK:lle Helsingissä.

Ottelun jälkeen HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen listasi joukkueen kehityskohteiksi muun muassa maalinteon tehokkuuden ja puolustuspelaamisen kaksivaiheisuuden.

HPK pyrkii puolustamaan eteenpäin, mutta IFK:ta vastaan se aiheutti hämeenlinnalaisille ongelmia.

HPK tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun Markus Nenonen ja Eetu Tuulola vaihtavat päikseen paikkoja. Myös puolustajapareissa on muutoksia.

Jukurit–TPS

Jukurit pelasi edellisen kerran viime viikon perjantaina, kun se taipui kotonaan Kärpille voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-3.

Jukurit oli ottelun varsinaisella peliajalla 0-2-tappiolla, mutta se nousi tasoihin kolmannessa erässä.

Kärppiä vastaan Jukurit oli vaikeuksissa oululaisten kovan paineistuspelaamisen kanssa, jonka takia mikkeliläisille tuli varsin paljon kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä.

Kun oma hyökkäyspelaaminen ei soljunut, Jukurit ei päässyt peliin mukaan.

Jukurit tekee pieniä muutoksia kokoonpanoonsa, sillä Jesper Piitulainen on sivussa kokoonpanosta. Hänen paikkansa ykkösketjun laidassa ottaa Joona Jääskeläinen. Sami Rajaniemi palaa maalin suulle.

TPS puolestaan pelasi viimeksi lauantaina, kun se haki Sportin luota 3-2-jatkoaikavoiton.

TPS on sarjassa toisena, tasapistein ensimmäisenä olevan SaiPan kanssa. TPS on pelannut varsin hyvin alkukaudesta. Ajoittain se on ollut kuitenkin liikaa kultakypärän Oula Palveen varassa.

Palve on ottanut TPS:n reppuselkäänsä silloin, kun joukkue on sitä tarvinnut. Palve on tehnyt viiteen otteluun seitsemän pistettä.

TPS:n kokoonpanossa on pieniä muutoksia, kun Lauri Pajuniemi nousee nelosketjun laitaan.

TPS:n kokoonpanosta puuttuvat yhä puolustajat Topi Jaakola ja Elmeri Eronen sekä hyökkääjistä Lauri Korpikoski ja Simon Suoranta.

Lue myös:

    Uusimmat