Suunnitelma väkivaltaiskusta Kaivohuoneelle tallentui salakuuntelussa: "Otetaan jokainen vitusti puukkoi"

Jengisuunnitelma iskusta Kaivohuoneelle tallentui salakuuntelussa:"Tehään niille niin pahaa, ne ei pysty liikkuun" 2:13
Suunnitelma Kaivohuoneen väkivaltaisesta iskusta tallentui kuuntelulaitteisiin – kuuntele videolta, mitä katujengiläiset aikoivat tehdä.

Helsingin käräjäoikeus jatkaa ensi viikolla ravintola Kaivohuoneelle viime syksynä suunnitellun vakavan väkivaltaiskun käsittelyä. 

Syyttäjän mukaan helsinkiläinen katujengi aikoi tunkeutua Helsingissä ravintola Kaivohuoneella järjestettävään musiikkitapahtumaan 8. päivä lokakuuta viime vuonna. Tapahtumassa oli määrä esiintyä toiseen, espoolaiseen katujengiin liitettyjä henkilöitä. 

Jengiläisten suunnitelmana oli tunkeutua ravintolaan niin taka- kuin etuovesta ennen musiikkikeikkaa soundcheckin aikana ja ampua tai puukottaa paikalla ollutta espoolaista räppäriä sekä tehdä väkivaltaa muille paikalla olleille.

Syyttäjän mukaan tekoon oli varauduttu teräasein ja ainakin yhdellä ampuma-aseella. Syyttäjän mukaan jengiläiset kuitenkin veivät osan aseista pois saatuaan tietää tapahtuman perumisesta.

Tapahtuma peruttiin

Poliisi perui tapahtuman iltakuudelta 8. lokakuuta, eli vain tuntia ennen tapahtuman alkua, ja otti kiinni helsinkiläisjengin jäseniä.

Yksi jutun pääsyytetyistä on sosiaalisessa mediassa tunnettu räppäri Milan Jaff, 22, joka on syyttäjän mukaan helsinkiläisen katujengin pomo. Häntä sekä kahdeksaa muuta nuorta miestä syytetään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Toinen pääsyytetyistä on räppäri Cavallinina tunnettu mies.

Poliisi sai jutun esitutkinnassa tärkeää näyttöä tilakuuntelutallenteista. Poliisi oli asentanut salakuuntelulaitteet Milan Jaffin autoon.

Nauhoilla kuulee, kuinka Jaff ja Cavallini keskustelivat autossa tietämättä, että poliisi kuunteli heitä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan nauhalle tallentuivat selvät suunnitelmat iskun toteuttamisesta.

Autossa muun muassa pohdittiin, mikä olisi paras aika mennä tapahtumaan ja millaisia välineitä Kaivohuoneelle otetaan mukaan.

– Otetaa jokainen vitusti puukkoi, jokaiselle oma swachete. Mutta varmuuden vuoks me tarvitaan habad (epäselvää, mutta kuulostaa sanalta, joka tarkoittaa ampuma-asetta), Cavallini totesi Jaffin kanssa käymässään keskustelussa.

Kuuntele autosta tallennetut salakuuntelunauhat yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat