Katsomosta ratkaisijaksi: Kärppien yllätysmies kirjoitti ikimuistoisen tuhkimotarinan

Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelä oli seurannut SM-liigan pudotuspelit pitkälle finaalisarjan loppupuolelle saakka katsomosta. Mäkelä pelasi tänään finaalisarjan ja koko pudotuspelikevään toisen ottelunsa, mutta teki sen ikimuistoisella tavalla: ampumalla mestaruusmaalin.

Peruspuolustajana tunnettu 24-vuotias Mäkelä oli loukkaantunut helmikuussa, eikä ollut pelannut ennen finaalisarjaa koko keväänä. Hän sai näytönpaikkansa viidennessä finaalissa, kun Kärppien kärkipakki Jani Hakanpää oli loukkaantunut edellisessä loppuottelussa.

Mäkelä kellotti kevään ensimmäisessä ottelussaan reilut 11 minuuttia ja hoiti leiviskänsä moitteetta, mutta tänään hän astui toden teolla estradille iskemällä ottelun ainoan maalin. 56. minuutilla Jari Sailio kiersi maalia ja tarjoili syötön keskustaan. Mäkelä pyssytti kiekon vakaasti yläpesään. Sen jälkeen polvet jäähän ja kädet pystyyn.

Kärpät nappasi Mäkelän osuman sinetöimänä historiansa kahdeksannen Suomen mestaruuden oltuaan Tapparaa parempi voitoin 4–2.

Mäkelä on pelannut kahdella kaudella varsin mukavasti runkosarjaotteluita Kärpissä, viime sesongilla 55 ja tällä kaudella 39, mutta varsin pienessä roolissa. Mäkelä iski kummallakin runkosarjakaudella kuusi tehopistettä, ja nyt tiukassa paikassa syntyi ylipäätään SM-liigauran ensimmäinen pudotuspelipiste.

Lue myös:

    Uusimmat