Katso vinkit: Tällaiset lakanat viilentävät helteellä

Helteellä nukkuminen tuntuu monesti pelkältä hikisissä lakanoissa pyöriskelyltä. Lakanavalintaan pätee samat ohjeet kuin hellepukeutumiseen: luonnonkuitu viilentää, tekokuitu hiostaa.

Tavalliset puuvillalakanat ovat helteillä kelpo valinta, mutta pellava toimii vielä paremmin. Sen karheutta ei kannata arastella, sillä pellavalakanat vain pehmenevät käytössä ja kestävät kuumankin pesun. Pellava on luonnonkuitu, joka lämmittää kylmällä ja viilentää lämpimällä.

Nykyään markkinoilla on myös älymateriaalista valmistettuja sijauspatjoja, jotka reagoivat kehon lämpöön. Niiden sanotaan viilentävän nukkujaa ja takaavan keskeytymättömät yöunet myös yöhikoilijalle.

Huonoin mahdollinen lakanavalinta helteillä on keinokuitu. Helppohoitoiset viskoosi- ja polyesterilakanat kannattaa siis jättää liinavaatekaappiin odottamaan viileämpiä aikoja.

Huolehdi puhtaudesta

On sanomattakin selvää, että kuumalla ilmalla lakanat on vaihdettava tavallista useammin. Vaihtoväli riippuu täysin hikoilun määrästä.

Helteellä on sallittua jättää sänky petaamatta, sillä märkien lakanoiden pitäisi antaa kuivua päivän aikana. Jos sänky ei pääse kuivumaan, sinne voi alkaa kerääntyä hometta.

Tämän takia kuivatuksen kanssa pitäisi olla erityisen huolellinen myös, jos luottaa kosteisiin lakanoihin viilennyskeinona. Lakanat voi viilentää myös pakastimessa ennen nukkumaanmenoa – vaikutus tosin on vain hetkellinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja