Katso video! Tuhansien korvameduusojen invaasio valtasi sataman Kaliforniassa – lajia tavataan säännöllisesti myös Suomen vesissä

Tuhannet meduusat valtasivat sataman Yhdysvalloissa 1:48
Ihmiset kerääntyivät satamaan kummastelemaan kuin tyhjästä ilmestyneitä meduusoja.

Tuhannet meduusat valtasivat Kalifornian osavaltiossa sijaitsevan Channel Islands -sataman. Meduusojen invaasio tallentui videolle.

Harvat Oxnardin kaupungin asukkaat ovat nähneet meduusan kotisatamassaan. Tiistaina niitä kuitenkin uiskenteli tuhansittain veneiden kupeessa.

– Meduusat eivät ole tyypillinen näky tällä alueella. Yleensä täällä on rauskuja, muutamia viiksihaita ja hylkeitä, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt meduusoja, toteaa Oxnardin asukas Linda Siegel.

Paikallisen yliopiston ekologi Sean Anderson sen sijaan toteaa, etteivät meduusat ole alueella aivan näin harvinaisia. Tällä kertaa tuuli oli kuljettanut merenelävät poukamiin, nostaen havaintojen määrää.

Ainut meduusalaji, jota tavataan säännöllisesti Suomen vesissä

– Pari päivää sitten ihmiset alkoivat raportoida suurista määristä korvameduusoja. Niitä esiintyy myös tavallisesti läpi länsirannikon, Anderson selittää.

Toisinaan kyseiset meduusat kerääntyvät suurina joukkoina erityisesti satamiin ja jokisuualueille. Tavallisesti tällainen massaesiintyminen liittyy tuuliin ja virtauksiin. Meduusat uivat verkalleen ylös ja alas, mutta sivusuunnassa ne kulkevat veden vieminä.

Korvameduusa on ainut meduusalaji, jota tavataan säännöllisesti myös Suomen vesillä. Ihmisille kyseinen meduusa on vaaraton.

– Nämä kaverit eivät ole vahingollisia. Ne saattavat tuntua hiukan tahmeilta, mutta niitä voi koskea satuttamatta itseään, Anderson toteaa.

Tapauksesta uutisoi CNN.

Lue myös:

    Uusimmat