Näin Marin kommentoi hallituksen koronaneuvotteluja: "Lasten harrastusten rajoituksista ja sisärajavalvonnasta luovutaan tammikuun lopun jälkeen"

MTV Säätytalolla: Pääministeri Sanna Marin kertoo, mitä hallituksen neuvotteluissa linjattiin 11:41
Katso video: Näin pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi koronatilanteesta.

Hallitus on tänään neuvotellut Säätytalolla koronatilanteesta pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla. Marin (sd.) astui median eteen kommentoimaan tilannetta kello 17.30.

MTV Uutiset Live näytti tilaisuuden suorana.

MTV Uutiset seurasi tiedotustilaisuutta tässä artikkelissa. Viimeisimpänä päivittyneen tiedot löydät artikkelista ylimpänä.

17.48 Tiedotustilaisuus päättyy.

17.47 Korkeakouluissa on tällä hetkellä laajasti etäopetusta, suosittelemme että tammikuun lopun jälkeen lähiopetusta lisätään. Kannamme huolta nuorista, jotka ovat joutuneet olemaan todella paljon etäopetuksessa.

17.44 Marin: Koronapassin suhteen pyritään toimimaan nykyisen lainsäädännön mukaan eli myös tuore negatiivinen testi on yksi vaihtoehto passissa.

17.43 Marin: Hybridistrategiaa tullaan päivittämään ja mahdollisimman normaaliin tilanteeseen pyritään. Omikron leviää vauhdikkaasti, mutta se tarkoittaa myös sitä että se on kiertänyt väestön nopeammin. Helmikuun puolen välin jälkeen on tarkoitus purkaa rajoituksia.

17.41 Marin kehottaa ottamaan kolmannen rokotteen.

17.40  Marin: Koronaviruksen mahdollista poistamista yleisvaarallisten tautien listalta ei vielä ole tarkoitus tehdä.

17.40 Marin: Toistaiseksi ei ole tarvetta valmiuslain käytölle.

17.39 Marin: Koronapassin muuttamisesta rokotepassiksi on käyty keskustelua, mutta siihen liittyy vielä oikeudellista selvitettävää – esimerkiksi se  mikä tilanne on niiden osalta jotka ovat sairastaneet testin. Koronapassi on tarkoitus ottaa käyttöön itsenäisenä välineenä.

17.37 Marin: Linjaukset ovat seuraavat: Nykyisiä rajoituksia on syytä jatkaa helmikuun puoliväliin asti. Poikkeuksen tekevät lasten ja nuorten rajoitustoimenpiteet.

Lasten harrastusten rajoitustoimista luovutaan. 

Sisärajavalvontaa ei enää tammikuun lopun jälkeen jatketa.

Muutoin rajoituksia jatketaan helmikuun puoleen väliin asti ja niistä luovutaan asteittain.

17.35 Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kävelee kameroiden ohi, eikä pysähdy kommentoimaan tilannetta.

17.29 Media odottelee pääministerin saapumista Säätytalon portailla.

Lue myös:

    Uusimmat