Katso suora lähetys 16.30: Presidentti Niinistö ja liittopresidentti Steinmeier pitävät tiedotustilaisuuden

Huomenta Suomi - Jesse Teresa Pekka LIVE
Katso presidenttien tiedotustilaisuus suorana kello 16.30.

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut kaksipäiväisellä Saksan-matkallaan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin Bonnissa.

Niinistö ja Steinmeier pitävät tiedotustilaisuuden tapaamisestaan kello 16.30. Keskustelunaiheeksi on oletettavasti noussut myös Suomen itärajan tilanne. Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut jo usean päivän ajan. 

Tänään keskiviikkona näyttää, että määrä nousee lähiaikojen ennätykseen, kun kahdelta turvapaikanhakijoita oli tullut Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemille jo lähes 70.

Puolustusministeriöön torstaina

Torstaina Niinistön ohjelmaan kuuluu muun muassa vierailu Saksan puolustusministeriössä, jossa hänen on määrä tutustua moderneihin puolustusteknologioihin.

Presidenttien puolisoilla on myös oma vierailuohjelmassa. Jenni Haukion on määrä vierailla Büdenbenderin kanssa YK:n ilmastosopimuksen sihteeristössä.

Presidenttiparien on myös määrä vierailla Unkelin vanhassakaupungissa.

Tavannut liittopresidentin säännöllisesti

Presidenttiuriensa aikana Steinmeier ja Niinistö ovat tavanneet toisiaan useita kertoja. Steinmeier vieraili Suomessa ensimmäisen kerran liittopresidenttinä vuonna 2018, ja vuotta aiemmin Niinistö oli hänen vieraanaan Saksassa.

Viimeksi Steinmeier vieraili Suomessa vuonna 2022. Niinistö on viimeksi käynyt Saksassa osallistuessaan Münchenin turvallisuuskonferenssiin viime helmikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat