MTV Saksassa: Niinistö työvierailulla Berliinissä – näistä asioista tänään keskustellaan

1:25
MTV seuraa: Sauli Niinistö vierailee Saksassa, joka on suuren muutoksen kynnyksellä

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin Berliinissä.

Ohjelmassa on muun muassa kahdenvälinen tapaaminen ja työlounas.

Lisäksi presidentit keskustelevat suomalaisten ja saksalaisten asiantuntijoiden kanssa.

MTV:n ulkomaantoimittaja Kalle-Ville Lehtisen mukaan tapaaminen osuu hetkeen, jolloin Saksa on suuren muutoksen kynnyksellä, sillä liittokansleri Angela Merkelin 16-vuotinen ura valtion johdossa päättyy.

MTV Uutiset seuraa koko päivän ajan Saksassa vierailua.

Näitä teemoja odotettavissa

Vielä viime viikkoina Merkel on joutunut puhelindiplomatian keinoin selvittämään Puolan ja Valko-Venäjän siirtolaiskriisiä ja hybridiuhkaa.

– Viime viikon tiivis puhelindiplomatia johti siihen, että Puolan ja Valko-Venäjän rajalla tilanne ainakin osittain helpottui, kun Valko-Venäjä siirsi rajan pinnasta siirtolaiset kauemmaksi rajasta, Lehtinen kertoo Saksasta.

– Sen sijaan hybridiuhan uhka ei ole väistynyt mihinkään. Siitä Niinistö ja Steinmeier tänään keskustelevat. Lisäksi Steinmeinerin että Niinistön hetki osuu hetkeen jolloin sekä että EU ovat tarkistamassa niin sanottua strategista linjaustaan ja keskiössä siinä tulee olemaan Venäjä.

Lehtinen myös kertoo, että Niinistö avaa saksalaisille näkemyksiään Helsingin hengestä. Niinistön on puhunut hankkeesta järjestää Helsinkiin suuri huippukokous Etyjin hengessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja