Mainos
Mainos

Katso ruokakaupassa jääkaappiisi – älykkäässä keittiössä on huikeita ominaisuuksia

Tiesitkö, mitä kaikkia ominaisuuksia keittiöissä voi tänä päivänä parhaimmillaan olla?

Nykyaikaisessa ja älykkäässä keittiössä kodinkoneita hallitaan helpon sovelluksen kautta – ja esimerkiksi jääkaapin sisällön voi tarkistaa ruokakaupassa vilkaisemalla puhelinta.


Kuva jääkaapin sisällöstä päivittyy aina, kun jääkaapin ovi avataan.

Älykäs jääkaappi auttaa arjessa

Jääkaappi on yksi jokaisen kodin tärkeimmistä kodinkoneista ja sen sisällön täydentäminen on osa jokaisen suomalaisen arkea tasaisin väliajoin. Keittiöön tuodut älyratkaisut tuovat arkea helpottavia muutoksia ruokaostoksille, sillä älykkään jääkaapin avulla ruokaostoksilla voi tarkistaa, mitä kaikkea ruokakaupasta pitikään ostaa.

– Kamerajääkaapissa kaikkein hauskin ominaisuus on se, että jos kaupassa miettii, että onko minulla maitoa siellä jääkaapin ovessa, vai oliko se loppu, niin pystyn tarkistamaan ruokakaupassa puhelimesta, mikä tilanne on, Kristiina Pakarinen Siemens-kodinkoneiden markkinoinnista kertoo.

Ruokakaupasta tarttuvat usein matkaan tutut perustuotteet, mutta harvemmin tarvittavien raaka-aineiden menekkiä on usein vaikeampi muistaa. Myös pidempään säilyvien ja harvemmin käytettävien elintarvikkeiden, kuten erilaisten kastikkeiden ja hillojen tilanteen voi tarkistaa ruokakaupassa yhdellä vilkaisulla puhelimesta.

Jääkaapissa on kaksi kameraa, joista toinen ottaa kuvan ovesta ja toinen kaapin sisäosasta. Sovelluksen avulla voi katsoa myös aikaisempia tilanteita, mikäli jääkaapin haluaa täyttää vaikkapa kerran viikossa tietyillä peruselintarvikkeilla. Tällöin on helppo tarkistaa, mitä kaikkea viikko sitten jääkaapista löytyi.


Jääkaapin sisältöä kuvaa kaksi eri kameraa – toinen jääkaapin ovea ja toinen hyllyjä.

Jääkaapin asetuksia voi muuttaa entistä helpommin

Älykkäässä jääkaapissa on kameroiden lisäksi myös muita, arkea helpottavia ominaisuuksia. Voit esimerkiksi saada huomautuksen puhelimeesi, että jääkaapin ovi on vahingossa jäänyt auki. Älyratkaisujen myötä myös jääkaapin asetusten muuttaminen helpottuu huomattavasti entiseen verrattuna.

Jos lähtee ruokaostoksilla kesähelteellä, on hyvä säätää jääkaappi pikajäähdytykselle etukäteen tai vaikka kaupassa, jotta varmistetaan, että ostokset jäähdytetään mahdollisimman nopeasti optimaaliseen säilytyslämpötilaan. Samoin, jos ostat ison määrän pakastettavia marjoja, pakastusteho voidaan säätää päälle etäohjauksella, jotta varmistetaan nopea jäätyminen.

Älykäs uuni lisää kodin turvallisuutta

Jääkaapin lisäksi tarjolla on nykyään myös uuneja, joiden tekniikassa on hyödynnetty erilaisia älyratkaisuja. uudenlainen tekniikka mahdollistaa muun muassa uunin etäkäytön.

– Nykyään voi olla ihan rauhallisin mielin, vaikka lapsi soittaisi, että taikina on tehty ja muffinssit pitäisi laittaa uuniin. Kun kotona on älykäs uuni, niin voi sanoa, että laita uunin luukku kiinni, niin laitan uunin päälle. Sitten uunin asetukset voi säätää etänä lapsia varten, Pakarinen toteaa.

Yksi tärkeimmistä etäohjattavien älyratkaisujen mahdollistamista seikoista on se, että laitteet on mahdollista sulkea vaikkapa työpaikalta käsin, eikä enää tarvitse murehtia sitä, että jäivätkö kodin sähkölaitteet päälle. Kaikkein huojentavinta on se, että sovelluksesta voi tarkistaa, että onko esimerkiksi uuni vielä päällä – ja tarvittaessa sulkea sen.


Home Connect -sovelluksesta löytyy reseptejä, joiden uuniasetukset on helppo valita suoraan napin painalluksella.

Ruoanlaitto helpottuu entisestään

Keittiön älyratkaisuja kehitetään huimaa vauhtia ja tavoitteena on, että älykkäässä keittiössä ruoanlaitto on entistä helpompaa. Kun käytetään ruoka-ja leivontaohjeita, jotka ovat yhteydessä Home Connect -sovellukseen, voidaan kaikki paistoasetukset lähettää suoraan tiedoksi uunille.

Sovellukseen kuuluu myös keittokirja, jossa on erilaisia reseptejä ja kunkin reseptin oikeat uuniasetukset voi ottaa suoraan sovelluksessa käyttöön tekemättä sen kummempia muutoksia. Älykeittiön kodinkoneisiin voidaan koko ajan yhdistää entistä enemmän palveluja, ja esimerkiksi tieto tiettyyn reseptiin tarvittavista raaka-aineista voi kulkea tulevaisuudessa suoraan lähikauppaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.