Katso, lytätäänkö suomalaiset: Näiden maiden kansalaiset ovat törkeimpiä turisteja!

Minkä maalaiset turistit ryyppäävät eniten lomamatkoillaan? Entä mikä on helpoiten höynäytettävissä oleva turistikansa? Suuri yllätys on, että kummassakaan tilastossa Suomi ei ole ykkösenä. Matkailualan kamaluuksia esittelevä titanicawards.com-sivusto kertoo, miten turistit edustavat kotimaataan maailmalla.

Vaikka suomalaiset kuluttavatkin jonkin verran alkoholia lomamatkoillaan, muiden turistien mielestä emme ole pahimpia kännirellestäjiä. Titanicawards.com-sivuston äänestyksessä suomalaiset eivät sijoittuneet kuuden pahimman ryyppykansan joukkoon lainkaan.

Ensimmäiseksi sijoittui Britannia, jonka kansalaiset saivat kolmanneksen kaikista annetuista äänistä. Perässä tulivat muun muassa australialaiset, saksalaiset, irlantilaiset, amerikkalaiset ja venäläiset. Äänestykseen osallistui yli 1 200 ihmistä 75 eri maasta.

Entä ketkä äänestettiin huonoimmin käyttäytyviksi turisteiksi? Tässä listassa britit eivät enää päässeetkään kärkisijoille, vaan ykköseksi rankattiin amerikkalaiset, jotka nappasivat neljänneksen äänistä. Yli tuhat ihmistä oli sitä mieltä, että seuraavaksi törkeimpiä olivat ranskalaiset ja saksalaiset. Suomalaisista ei taaskaan mainittu sanaakaan, vaikka äänestäjiä oli 70 eri maasta.

Suomi loistaa poissaolollaan

Vaikka suomalaiset köpöttelevätkin pitkin Kanarian rantakatuja sandaaleissa ja tennissukissa, muut eivät ajattele meidän pukeutuvan huonosti. Amerikkalaiset nappasivat kärkisijan tässäkin äänestyksessä: he ovat virallisesti mauttomimmin pukeutuvia turisteja. Lähes puolet kyselyyn vastaajista antoivat äänensä jenkeille. Perässä tulivat saksalaiset ja britit.

Kun sijoituksia ei lohjennut humaltumisen eikä edes pukeutumisen saralla, huijatuksi tulemisen luulisi olevan suomalaisten alaa. Kyselyn tulokset kertova kuitenkin täysin muuta. Helpoimmin huijatuiksi tulevat jälleen amerikkalaiset matkaajat. Japanilaiset ovat selkeästi toisella sijalla, ja heidän jäljessään tulevat kiinalaiset ja britit. Ehkä suomalaiset ovat toisten silmissä fiksuja matkaajia – tai sitten meitä on vain liian vähän.

Lue myös:

    Uusimmat