Katso kuvat pelastusoperaatiosta! Vapaapalokunta ja hinauskuski kutsuttiin hätiin, kun 900-kiloinen eläin liukastui jäällä: "Ei mikään keskiverto vahinko"

Vapaapalokunta sekä hinausauton kuljettaja tekivät yhteistyötä pelastaakseen jäällä liukastuneen hevosen Yhdysvalloissa. Pelastusoperaatio kesti reilut kaksi tuntia.

Vapaapalokunta soitettiin apuun, kun 900-kiloinen eläin liukastui jäisellä pellolla Pennsylvanian osavaltiossa. Epätoivoisesti apua tarvitsevan hevosen pelastaminen oli tehtävä, jota pelastajat eivät helposti unohda, uutisoi CNN.

– Kyseessä oli luultavasti tehtävä, jonka kokee vain kerran elämässä. En koskaan tule unohtamaan sitä, vapaapalokuntaan kuuluva Andrew Tite sanoo.

Paikan päällä pelastajia odotti jäisellä pellolla makaava hevonen, joka turhaan ponnisteli päästäkseen ylös. Hevonen ei päässyt jaloilleen omin voimin vielä silloinkaan, kun vapaapalokunta yritti auttaa sitä. 45 minuutin jälkeen vapaapalokunta pyysi apuun hinausauton.

– Minulla kesti muutama sekunti käsittää, että kyseessä oli hevonen. Se oli todellakin erilainen työtehtävä, ei mikään keskiverto vahinko, hinausauton kuljettaja Justin Martinson kertoo.

Hevosen ympärille onnistuttiin sitomaan vahva remmi, jonka avulla eläin saatiin viimein jaloilleen. Reilut kaksi tuntia kestäneen operaation jälkeen hevonen pääsi takaisin talliin. Pelastukseen osallistui noin kymmenkunta ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat